изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:59 EEST
Служебният кабинет започва ударна смяна на областните управители    
Новини Решение за назначаване на нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен ще разгледа правителството на днешното си заседание. 

Димитър Димитров, директор на Благоевград БТ в периода 1999 -2000 година, ще смени спорния Муса Палев, срещу който имаше протести от първия му работен ден, тъй като в региона ДПС никога не е имало силни позиции.

В Пловдив издигнатият от ДПС Венцислав Каймаканов също беще посрещнат с протести и дори няколко пъти не успя да стигне до кабинета си. Той ще бъде заменен от Розалин Петков, който е бивш зам-областен управител и сегашен заместник-кмет.

За нов областен управител на Русе е предложен Симеон Иванов, досегашен секретар на областната администрация. Той сменя Венцислав Калчев (БСП).

http://www.dnevnik.bg

Интересите на държавата в Монтана ще защитава Нина Петкова, която заемаше този пост временно от юни  2013 година до февруари 2014 г. Тя пое управлението от Анатолий Младенов от когото левицата сне политическо доверие, заради подкрепата му за АБВ. В последствие за титуляр на поста беше назначен Николай Пенчев (БСП).

Смененият областен управител на Плевен Илиян Йончев също предизвика брожения в БСП, след като въпреки че беше заместник-председател на партийния съвет на левицата в града, зае поста от името на ДПС. Йончев прибегна до смяната на партийната принадлежност, след като в номинациите за поста от местната организация на БСП остана четвърти с огромно изоставане от заелите по-предни позиции.

Новият областен управител на Плевен е арх. Бойко Балтаков, който беше заместник-областен управител при освободения през 2013 г. Иван Новкиришки.

В дневния ред на кабинета за днес е включено и решение за предоставяне на еднократна финансова помощ на законните наследници на загиналите при наводненията в габровското село Враниловци и в град Мизия.

Очаква се кабинетът да предостави на Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград сграда, в която висшето училище да оборудва модерна учебна база. Пет общини ще получат държавни имоти за разрешаване на свои социални и административни проблеми.

Министрите ще разгледат и предложение за промени в Надзорния съвет на НОИ, обусловени от персоналните промени в правителството. Ще бъдат определени и критерии, при наличието на които в обекти на територията на България е задължително създаването на звена за пожарна безопасност. Целта е да се въведат допълнителни мерки за превенция и реагиране в случаи на пожар и за повишаване сигурността на посетителите и работещите в обществени сгради и други големи обекти.

Днешното заседание на служебното правителство има дневен ред от 20 точки.


 


Сходни връзки

Служебният кабинет започва ударна смяна на областните управители | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди