изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:03 EET
ЧИТАЛИЩА ТЪРСЯТ СРЕДСТВА ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕКТОР „РИБАРСТВО”    
КултураДве балчишки читалища търсят средства по програмата за развитие на сектор ''Рибарство'', за да осигурят подходяща сцена за новите си прояви, съобщи радио „Варна”. Кандидатстват по мярката за защита на околната среда в рибарските области чрез Местната инициативна рибарска група “Шабла–Каварна–Балчик”.

Едното от тях е читалище “Васил Левски” в Балчик и касае възстановяване на пространството около сградата, за да се провеждат на открито събития, популяризиращи природното и културно наследство. Другото проектно предложение е на читалище “Свобода” в село Гурково, там очакват европейска подкрепа за ремонт на сградата, за да се организират различни прояви, обучения и кръгли маси за опазване на околната среда.
Що се отнася до читалищата, община Балчик ще получи допълнително държавно финансиране от 42 500 лв. за частични ремонтни дейности по сградите и вътрешния интериор на сценичните и библиотечни пространства. Одобрени са два проекта. Единият е отново на читалище “Васил Левски” за саниране на сградата и струва 15 000 лв. Другият културен дом, който получава 27 500 лв., е читалище “Просвета” в село Соколово. След като миналата година там беше подменен покривът, сега ще се прави вътрешен ремонт, ще бъдат обновени столовете и монтирани климатици.


 


Сходни връзки

ЧИТАЛИЩА ТЪРСЯТ СРЕДСТВА ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕКТОР „РИБАРСТВО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди