изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:30 EET
„Коммерсант”: OMV се отказа от Украйна    
По светаМосква. Изпълнителният директор на един от партньорите на „Газпром” в „Южен поток” – австрийската OMV – Герхард Ройс съобщи, че преустановяването на строителството на българския участък на газопровода няма да доведе до промяна в сроковете на реализация на проекта. По думите му, „възможно е през тази есен Европейската комисия да изработи реалистичен подход към разрешаването на въпроса за режима на реализация на проекта”, пише „Коммерсант”.


България замрази своя участък от проекта по искане на ЕС, посочва руският вестник. В същото време Ройс определи като „нереален” сценария, в който Украйна спира транзита на руския газ към Европа, като добави, че „Газпром” прави всичко, за да изпълни своите ангажименти, приети са предупредителни мерки в рамките на диверсифицирането на доставките”. Освен това директорът на OMV заяви, че компанията няма да осъществява реверсни доставки на газ за Украйна за сметка на доставките към основните си партньори. „Дори и да имаме възможност краткосрочно да осъществяване странични доставки за други потребители, няма да правим това”, увери той. За разлика от OMV, друг стратегически партньор на „Газпром” в Европа – германската RWE – доставя газ в Украйна от 2012 г., пише изданието.

Превод и редакция: Калина Жекова
 


Сходни връзки

„Коммерсант”: OMV се отказа от Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди