изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:30 EEST
12 обувки за 12 бивши любовници    
Любопитно Какъв е най-добрият начин за преодоляване на любовните раздели? Да се удавиш в море от самосъжаление и сълзи или пък да се отдадеш на луди забавления, работохолизъм, пътешествия - само и само да отвлечеш вниманието си от тягостните мисли? Или да се впуснеш в нова любовна или сексуална авантюра в опит да запълниш празнината, оставена от вече липсващата половинка?

Според чилийския дизайнер Себастиан Еразуриз най-подходящото решение в подобна болезнена ситуация е да претвориш емоциите и спомените си по специален начин. В неговия случай - създавайки колекция от 12 неповторими модела дамски обувки, вдъхновени от любовните трепети в живота му.

 Така се ражда проектът “12 обувки за 12 бивши любовници”, който дизайнерът представя в края на 2013 г. Всяка от предишните половинки на 37-годишния Еразуриз допринася посвоему за емоционалния багаж, който той трупа през годините. Творецът използва личните преживявания, за да създаде 12 уникални чифта дизайнерски обувки, илюстриращи отличителните характеристики, странностите, чара и недостатъците, които е видял у всяка от бившите си любими.

Моделите до един носят специални прозвища, които понякога звучат мистериозно (например “Призрачната Валентина”), а друг път прекалено информативно (“Сърцеразбивачката Лора” или “Златотърсачката Алисън”). Те са придружени от кратки истории, които хвърлят светлина върху иначе странните наименования и дизайнерски решения и могат да бъдат прочетени на страницата на проекта - 12shoesfor12lovers.com.

Необичайните обувки са същински произведения на изкуството, които едва ли са комфортни за носене, но със сигурност биха събрали очите на околните. Авторът им ги определя като “скулптури, чрез които целя да изложа на показ противоречията и абсурдите, подкопаващи установените, всекидневни възприятия за живота, атакувайки дълбоко залегналите табута”.

Дръзкият проект, с който Еразуриз целенасочено се подлага на публично “саморазголване”, привлича огромно обществено внимание не само заради искреността на автора и меко казано нестандартните модели. Почти всички съпътстващи истории съдържат пикантни подробности и натуралистични детайли от сексуалния живот на дизайнера и неговите любовници. Затова носят и гриф: “Неподходящо за разглеждане на работното място” (not safe for work).

Такава например е историята с “Горещата кучка Карълайн”, разказваща за бурните им безсрамни изпълнения по време на сватбено тържество, или за “Плачещата Александра”, която не спирала да ридае за бившия си приятел, въпреки усилията на Еразуриз да я утеши и ощастливи в леглото. Други разкриват неособено ласкави подробности, като например “Шефката Рейчъл”, чиято непредвидимост го поставяла във всевъзможни шантави ситуации, а веднъж дори му се наложило да обуе бельото ?, след като тя отмъкнала последния му изпран чифт. Не липсват и звучащите като виц истории: за “Сърцеразбивачката Лора”, която имала една изкуствена гърда и една естествена, както и за “Девицата Анна”, влязла в манастир веднага след секса с Еразуриз, който ? бил пръв и последен.

Как обаче реагират дамите на тази брутална откровеност? В интервю за блога core77 дизайнерът разказва, че не е имал проблеми с повечето от описаните любими. Изключение са един-два случая на конфликт с настоящи гаджета или съпрузи. Все пак анонимността на дамите е гарантирана, тъй като имената им са променени.  http://www.trud.bg

РАЗРАБОТВАТ УМНИ ОБУВКИ

Токчетата и тежката чанта най-лошите навици на жените

Най-скъпите мъжки обувки в света (снимки)

Най-безвкусните обувки са на платформа

Какви обувки трябва да имаме това лято

Вижте най-скъпите обувки в света!

Google представи говорещи обувки

Високи токчета – супероргазъм!

Британски дизайнери създадоха обувки с човешки зъби

Кой носи най-високи токчета в Европа

Какво говорят обувките за вас

Тези високи, високи токчета

Вижте топ 10 на най-скъпите обувки в света

Най-скъпите обувки в света струват $38 000

Кои са най-високите обувки в света

Бални обувки 2010

Изобретиха “растящи“ детски обувки
 
 


Сходни връзки

12 обувки за 12 бивши любовници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди