изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:49 EEST
ОЩЕ СПОРТ    
СпортОЩЕ СПОРТ


РЕКОРД И ПЕТО МЯСТО ЗА ГАБРИЕЛА ПЕТРОВА НА ЕВРОФИНАЛА В ТРОЙНИЯ СКОК

Европейската шампионка в тройния скок за девойки под 23 години от миналата година Габриела Петрова отново се показа като боец. Родената в Харманли атлетка записа първия си голям успех в състезанията при жените. Възпитаничката на Атанас Атанасов завърши пета във финала на троен скок на Европейското първенство в Цюрих (Швейцария), след като постигна личен рекорд от 14.13 м (+0.1 м/сек). Тя регистрира този опит още при първото си излизане в сектора. Това беше и единственият й успешен опит. Тя пропусна третия, петия и шестия си опит. Петрова имаше проблеми с контузия през сезона, което е най-вероятната причина да не направи всичките си шест опита във финала. Това беше първо постижение за Петрова над 14 метра на открито в нейната кариера. До момента тя имаше 13.92 м от миналата година. Петрова изравни най-доброто представяне на български атлет досега в Цюрих след петото място на Ивет Лалова в спринта на 100 метра. Европейска шампионка за трети пореден път стана украинката Олга Саладуха с 14.73 м (-0.4 м/сек). Световната шампионка в зала от Сопот тази зима Екатерина Конева (Русия) заслужи сребърния медал с 14.69 м (+1.1 м/сек). Рускиня се качи и на третото място на почетната стълбичка. Ирина Гуменюк спечели бронза с 14.46 м (-0.2 м/сек). Пред Петрова се нареди още испанката Рут Ндумбе, която изпревари нашата скачачка само с 1 сантиметър - 14.14 м (-0.7 м/сек).

БЕЗПОЩАДНА ПЕРКОВИЧ ЕВРОШАМПИОНКА ЗА ТРЕТИ ПЪТ С ФЕНОМЕНАЛНО ПОСТИЖЕНИЕ

Границата от 71 метра в мятането на диск при жените беше преодоляна за първи път след 22 години, а олимпийската и световна шампионка Сандра Перкович (Хърватия) очаквано спечели златото на Европейското първенство по лека атлетика в швейцарския град Цюрих. Лидерката в световната ранглиста Перкович триумфира убедително на финала с нов национален рекорд от 71.08 метра и спечели трета поредна континентална титла. С постижението тя излезе на 18-о място във вечната ранглиста на дисциплината и стана 18-ата състезателка в историята, която преминава 71 метра. За последно тази граница беше преодоляна от Лариса Короткевич (Русия) на 29 май 1992 година, когато тя постигна 71.30 метра. Световната вицешампионка от Москва 2013 Мелина Робер-Мишон (Франция) отново остана втора след Перкович с 65.33 метра, а трета се нареди Шанис Крафт от Германия с 64.33 метра. 21-годишната Крафт, шампионка в дисциплината от Младежките олимпийски игри в Сингапур 2010, стигна до първо отличие в голямо състезание при жените.

ГРИГОР ДИМИТРОВ ПОКАЗА МУСКУЛИ

Григор Димитров показа резултата от завидната си физическа подготовка в последната година. Българинът се представя страхотно под ръководството на новия си треньор Роджър Рашийд, който е известен с желанието си играчите му да са перфектно подготвени физически. Гришо вече не е слабичкият тийнейджър, който разчиташе само на технични отигравания, а истински спортист, който може да покаже мускули на корта. Димитров публикува снимка в социалните мрежи, на която показва коремната си преса, но по-важно е посланието му - "Без почивка!". Тенисистът продължава подготовката си за започващия в края на август US Open.


СЕРИНА МИНА ПРЕЗ 15 ПРОБИВА И НОВ ОБРАТ СРЕЩУ ВОЗНЯЦКИ ЗА ФИНАЛ В СИНСИНАТИ


Серина Уилямс и Каролине Возняцки може и да са близки приятелки извън корта, но на него правят живота си чувствително по-сложен. След четвъртфинала им в Монреал, сега за втора поредна седмица двете оформиха изстискващ трисетов дуел, в който пак оцеля американката - 2-6 6-2 6-4 на полуфинал в Синсинати. Возняцки показа, че още може да играе и най-вече да мисли като №1 в света, но това ѝ стигна само за сет срещу Уилямс. И актуалната кралица на тениса изкова осма победа от 9 дуела срещу датчанката, която макар да прекара общо 67 седмици на върха, слезе от него през януари 2012-а.


 


Сходни връзки

ОЩЕ СПОРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди