изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:53 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ


На 16 август, около 00:47 часа по ул. „България” в с. Кранево, автопатрул спират за проверка лек автомобил „БМВ”. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,37 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Албена е задържан Ф.С. (39 г.) от с. Орляк, общ. Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 август, около 04:05 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Алфа Ромео” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,33 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.Р. (23 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУП Добрич.
На същата дата, около 01:55 часа по бул. „Русия” в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,40 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан неправоспособния водач К.А. (29 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно производство по описа на Първо РУП Добрич.
На 16 август, около 04:20 часа по ул. „Простор” в град Добрич, автопарул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,61 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.В. (26 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУП Добрич.
На 16 август, около 17:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Дончево, общ. Добричка. Установено е, че 57-годишния велосипедист А.С. от с. Богдан навлиза в платното за насрещно движение и се блъска челно в движещия се лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. От настъпилото ПТП е пострадал велосипедиста, който е отведен в ЦСМП град Добрич с диагноза фрактура на лява ръка, без опасност за живота. Нанесени са значителни материални щети по двете превозни средства. Взети са кръвни проби за изследване по надлежния ред. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.
На 16 август, около 10:55 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по първокласен път I-9 на първи десен завой след табелата на с. Кранево посока к.к. „Златни пясъци”. Изпратените екипи на място установяват, че водач на лек автомобил „Фиат” с пловдивска регистрация поради движение с несъобразена скорост навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в лек автомобил „ Форд” със софийска регистрация. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадало возещото се на задна седалка в лек автомобил „Фиат” четири годишно дете. Същото е откарано в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна и след обстоен медицински преглед, е освободено за домашно лечение с охлузни рани по лицето, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Албена.
На 16 август, около 12:20 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на местността „Мартина” до с. Тюленово, общ. Шабла. Установено е, че за времето от 10:00 часа до 11:30 часа на същата дата, чрез взлом, неизвестен извършител е проникнал в микробус „Фолксваген” с пловдивска регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Шабла.

Контролните органи са съставили 64 акта и 103 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани един пожар без материални загуби и два пожара с нанесени материални щети.
-    На 15 август, около 19:00 часа е получено съобщение за възникнал пожар в хотелски комплекс на територията на с. Кранево. На място са изпратени екипи на РСПБЗН Албена, РСПБЗН Балчик и РСПБЗН Добрич. Вследствие на пожара са унищожени 840 м2 покривна конструкция и 15 стаи намиращи се на втори етаж на комплекса. Почиващите туристи са изведени и настанени в съседни хотели. Няма данни за пострадали хора. Работата по установяване причините довели до възникването на инцидента продължава в условията на досъдебно производство по описа на РУП Албена.

18.08.2014 г.                         ОД НА МВР ДОБРИЧ
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди