изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:48 EEST
"INTERHELP" ДАРИ 5 ХИЛ. ЕВРО НА ПОСТРАДАЛИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ    
Новини Международната хуманитарна организация "INTERHELP" оказва сериозна подкрепа на област Добрич. В града, за да връчи дарение на двете детски градини, които пострадаха при наводнението на 19 и 20 юни бе ръководителят на организацията Улрих Беман, който се срещна и с областния управител Недко Марчев, който изказа благодарност за подкрепата, оказвана на областта. В знак на признателност за сериозните дарения направени в общините Каварна и Шабла, както и Добрич Марчев удостои госта с грамота.

В рамките на протоколната среща Беман представи накратко дейността на "INTERHELP", която в момента се осъществява на 3 континента, в 7 държави. Той подчерта, че от много години е приятел на България и с удоволствие гостува тук със семейството си през ваканциите. В момента реализира пореден социален проект в Шабла, за което помоли за подкрепа губернаторът. Марчев заяви готовност за съдействие от страна на институцията и изрази надежда за бъдещи съвместни ползотворни начинания на територията на областта.
След това Беман посети ЦДГ 24 и ЦДГ 23, където направи парични дарения, общо в размер на 5 хил. евро за тяхното въстановяване. Двете детски заведения сериозно пострадаха от наводненията. Два месеца след потопа ЦДГ 24 все още не е готова. Директорът на забавачката Яна Димова сподели, че по предписание на РЗИ наесен градината ще отвори с намален капацитет, като вместо обичайните 7 групи, ще има общо 5 групи деца, от които две с намален капацитет. "На практика церия първи етаж е неизползваем. Сега усилията ни, заедно с общината, са насочени към възстановяване на котелното помещение и кухнята. Само за това са нужни 11 хил. лв. Благодарим на всички, които ни помагат в трудния момент. От Ротари клуб заявиха, че ще ни дарят матраци и постелъчно бельо, както и че ще изградят междинните стени между спалните и занималните за децата. Австрийска верига се свърза с мен и заяви, че ни дарява за възстановянето 5 хил. лв. Средства ни дари от благотворителни инициативи известни изпълнители, както и много обикновени хора. На всички благодарим за подкрепата в този труден момент" - каза Димова.



Международната хуманитарна организация "INTERHELP", Германия, с ръководител Улрих Беман, се занимава с подпомагане на пострадали при природни бедствия и участва активно в социални проекти по целия свят (Филипини, Шри Ланка, Тайланд, Румъния, Македония, България и др.). В област Добрич досега организацията е направила дарение линейка и обзавеждане на 2 отделения в МБАЛ-Каварна. Линейка е подарена и в община Шабла, където още "INTERHELP" е подарила и специализиран лек автомобил за оказване на помощ при катастрофи на РС ПБЗН. Със средства, осигурени от организацията е изградена и обзаведена с уреди детска площадка в с. Ваклино,направено е ново обзавеждане на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) в гр. Шабла, както и обзавеждане на 2 пенсионерски клуба в - Горичане и Шабла. Във времето назад "INTERHELP" е оказала финансова и материална помощ на 45 семейства след земетресение в гр. Шабла. НДТ



 


Сходни връзки

"INTERHELP" ДАРИ 5 ХИЛ. ЕВРО НА ПОСТРАДАЛИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди