изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:50 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР


София. Служители на Първо районно управление разкриха кражба на телефон. В края на април месец 28-годишен мъж заявил в полицията, че неизвестен отнел мобилния му телефон. Деянието било извършено в казино на бул. „Академик Методи Попов”. По случая било образувано досъдебно производство. В хода на процесуално – следствените действия криминалистите установили и задържали извършителя - С.Ф. /59г./ от София. Инкриминираната вещ била открита и иззета. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура 59 - годишният мъж е привлечен като обвиняем по чл. 194 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Служители на Пето РУ задържаха двама за разпространение на наркотици. На 7 август в хода на специализирана операция по линия „Наркотици”, проведена от служители на Пето районно управление, съвместно с техни колеги от сектор „Наркотици”- СДВР, на бул. „Мадрид” бил спрян лек автомобил „Фиат Стило”, управляван от Н.Л. /19г./ от София. В колата пътувал и П.Д. /21г./ от София. В хода на проверката в колата били открити две пластмасови кутии, съдържащи 17 полиетиленови пликчета със зелена растителна маса, около 1 400 лева, тефтер и различни записки, както и три мобилни телефона. Експертна справка, изготвена в Столичната дирекция показала, че иззетото вещество е марихуана с тегло 16,09 грама. По случая било образувано досъдебно производство. Двамата младежи били отведени в районното управление и задържани с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, Н.Л. е привлечен като обвиняем чл. 354а от НК. Наложена му била мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

24-годишен мъж е с повдигнато обвинение за притежание на  оръжие без разрешително. На 27 юни 24-годишният М.Д от с. Христо Даново бе задържан във Второ РУ за  въоръжен грабеж от игрална зала на бул. „Христо Ботев”. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура,  24- годишният мъж бе привлечен като обвиняем по образувано досъдебно производство. В хода на разследването младият мъж предал на полицаите два газови пистолета, за единия от които било установено, че е преправен. За двете оръжия М.Д. не представил необходимите документи. След доклад на допълнително събраните материали в прокуратурата, 24-годишният мъж бил привлечен като обвиняем по чл. 339 от НК.

Кърджали. Автомобил, обявен за издирване в Шенгенската информационна система, е установен в Кърджали.  38-годишен представил “БМВ” за регистрация в Пътна полиция и при извършена справка било установено, че колата се издирва от Италия. Автомобилът е иззет и  е на съхранение в управлението в Кърджали. Работата по случая продължава.

Полицаи са заловили гастролираща джебчийка след извършена кражба на автогарата в областния център. А.И./31г./ ловко успяла да пребърка чантата на 64-годишна жена и да измъкне портмоне с пари. След подадения сигнал, извършителката на деянието е установена и задържана в полицейското управление. Образувано е бързо производство.

Двама непълнолетни са причинили пожар в здравната служба на село Широко поле, установиха криминалисти от полицейското управление в Кърджали. По първоначални данни, децата - на 11 и 13 години запалили хартии, пламъците обхванали пердета и мебели в помещението. Екип на  службата в Кърджали е загасил пожара. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.

Пазарджик.  Млад мъж, извършил домова кражба, е задържан от служители на РУ-Панагюрище. В началото на август неизвестен проникнал през прозореца на къща, собственост на 58-годишна жена от Стрелча и откраднал златни накити и 1700 евро. В резултат на проведеното разследване криминалистите стигнали до самоличността на извършителя -  21-годишният А.Д. от Стрелча. Органите на реда открили накитите и парите у задържания, след което те са върнати на собственичката им. По случая се води дознание.

София – област. Полицаи от Годеч задържаха извършител на домова кражба. На 11 август жител на Годеч сигнализирал в полицията за извършена от апартамента му кражба на LCD телевизор и микровълнова фурна. Криминалистите изяснили, че в жилището е проникнато между 1 и 7 август с оригиналния ключ на входната врата. След активно разследване авторът на кражбата бил разкрит, а отнетите вещи - намерени и върнати на собственика. 40-годишният извършител е задържан за 24 часа. Материалите от разследването са изпратени в районна прокуратура- Костинброд с мнение за прилагане разпоредбата на чл. 218Б от НК.

14 400 къса контрабандни цигари са иззети от пристройка в Самоков. Акцизната стока от различни марки, без български акцизен бандерол, били открити в помощна пристройка. Тютюневите изделия са иззети, а  обитателката на пристройката е задържана с полицейска мярка за 24 часа. Срещу 46-годишната жена е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. За случая е уведомена районна прокуратура - Самоков. Други 400 грама тютюн са открити в магазин. Образувана е преписка. 

Плевен. Близо 35 кг тютюн са иззели плевенски полицаи. От улични търговци в село Буковлик са иззети 12.370 кг. Нарушителите са на възраст 26 и 27 години. Нередовната стока била разпределена в различни по големина пликове. Тютюнът е иззет и е на съхранение в ТМУ – Свищов, предстои експертиза. Работа по случая продължават служители на ТМУ-Свищов. Други около 22 кг са иззети при извършена проверка на лек автомобил „БМВ“ в Плевен. Контрабандната стока била в три чувала и две черни полиетиленови чанти. За констатираното в хода на проверката е уведомен разследващ районен прокурор. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 3 300 лв.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди