изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:18 EET
Загиналата в асансьора работила в Министерството на транспорта, полетяла с кабината от 9-ия етаж    
Новини Загиналата в асансьора, който падна тази сутрин на бул. "Цариградско шосе" 103 в столицата, е Цветелина Радунчева, на 46 години. Жената работила като началник отдел "Предварителен контрол" в дирекция "Координация на проекти" в Министерството на транспорта и тази сутрин, както обикновено тръгнала с асансьора за работа малко преди 9 часа. Тогава кабината се откъснала и паднала директно в мазето, а жената починала на място.

Асансьорът е полетял от 9-ия етаж, откъдето се е качила жената, каза пред БЛИЦ сестра й Красимира Димова. "Искам да се потърси отговорност от фирмата, която поддържа асансьора", каза разстроената роднина на загиналата.

По принцип технически контрол на асансьорите в жилищните сгради се прави всеки месец, а веднъж годишно съоръженията трябва да минат на пълна профилактика.

Скъсали са се и двете въжета на асансьора-убиец

Скъсали са се и двете въжета на асансьора-убиец, в който загина 46-годишната чиновничка от транспортното министерство Цветелина Радунчева, а 41-годишната Мария Ваклинова е в кома, съобщи пред БЛИЦ техническо лице, което прегледа съоръжението, пожелало анонимност. Както БЛИЦ съобщи, фирмата за поддръжка на съоръжението е "Витоша лифт". Репортер на агенцията се свърза с фирмата и оттам посочиха, че тръгват към мястото на инцидента. Последният технически преглед на асансьора е направен на 6 април тази година. По принцип такъв се прави всеки месец, а веднъж годишно съоръжението подлежи на тотална профилактика.

Според домоуправителя въжетата и моторът на асансьора са сменени преди 4 години.

Скъсването на въжетата едновременно, според техническото лице, е доста странно. Също така е странно, че не се е задействала системата за защита. Кабината се е нанизала на пружините си и гледката в мазето била потресаваща.

Както БЛИЦ съобщи преди всички, съоръжението полетя от 9-ия етаж малко преди 9 часа тази сутрин, когато загиналата Радунчева тръгнала за работа. Съпругът й я предупредил да не ползва асансьора, тъй като от седмица поскръцвал и се клатушкал.

http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Загиналата в асансьора работила в Министерството на транспорта, полетяла с кабината от 9-ия етаж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди