изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:06 EEST
Талибани нахлуват със семействата си през Варна    
Новини Джихадистите си купуват циганки с цел да получат българско гражданство.


Талибани с жените и децата си са пристигнали с кораб в пристанище Варна, съобщи днес Агенция Кросс. Сред тях няколко са се определили като „сирийци“, а останалите – като афганистанци. Вместо да върнат кораба в  международни води, или да установят националността му и националността на екипажа (най-вероятно – турски), българските власти поели „пътниците“ и започнали да ги обгрижват. На Морската гара веднага пристигнал екип на Военна болница, който е оказал помощ на нуждаещите се. Нуждаещите се от лечение били откарани в болница.

Пришълците ще бъдат транспортирани в Елхово, твърди Агенция Кросс.  Властите крият как и откъде пришълците са били натоварени на мистериозния съд и кой ги е насочил към Варна.

Печално известно е, че стъпят ли на българска земя, талибаните започват да си купуват „булки“ из циганските гета с цел фиктивен брак и придружаващото го право на българско гражданство. Не е ясно откъде имат пари за подобни сделки. През януари т.г. такива случай бяха разкрити в ромския кв. „Изток“ в Кюстендил. „Идеята им е да си намеря жена, която да се подпише в обредния дом, като срещу това ще получи определена сума пари“, разкриха схемата запознати роми. Целта им била да получат гражданство, с което да могат да шават из цяла Европа.

На 16 януари 2014 г. на ул. „София“ в Кюстендил бе заловен 44-годишен афганистанец. „Не можем да ви кажем как се казва. Трудно му беше името“, обяви жителка на квартала. Най-вероятно мъжът е пребивавал при семейство, което е трябвало да го „задоми“. От полицията в Кюстендил потвърдиха за подобен случай и допълниха, че задържаният е предаден на емиграционните власти. Каква е причината за посещението на афганистанеца в града униформените не можаха да обяснят.

В България спокойно, необезпокоявана от родните служби, сганта продължава да практикува джихадисткото си ежедневие, например завещаната от „пророка“ им традиция на отвличания срещу откуп. На 5 юни т.г  Софийската градска прокуратура съобщи, че е  повдигнала обвинения на двама афганистанци – Найриз Сулеймани и Насирулла Саид, за отвличане и откуп. Според обвинението на 1 юни в столичния ж.к. „Люлин“ 6 Найриз Сулеймани и Насирулла Саид са отвлекли друг афганистански гражданин – Джангир Джан. От него е бил поискан откуп в размер на 50 хил. евро. (Имената им най-вероятно са фиктивни. Това са имена, които те самите съобщават при нахлуването си на българските власти, без  последните да имат начин да установят истинската идентичност на пришълците- б.ред.) Сулеймани и Саид са получили най-лекото възможно обвинение – че са лишили Джангир Джан от свобода в продължение на повече от две денонощия.


http://www.vestnikataka.bg

 


Сходни връзки

Талибани нахлуват със семействата си през Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди