изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:54 EEST
За първи път в Ботаническата градина в Балчик е разцъфтял пъстролистният столетник    
ЛюбопитноБалчик. Летният сезон в Държавния културен институт Културен център „Двореца” в Балчик е успешен в културен план, тъй като е наситен с много и интересни събития. Това заяви директорът на центъра Жени Михайлова, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна.
Изложба „Любов, мечта и плисък на вълниВ градината с кактусовата колекцияВ Кралската избаПарад на лалетата

И това лято в центъра са организирани интересни изложби, концерти, пленери и фестивали. В сравнение с миналата година обаче се отчита по-слаба посещаемост от туристи. Въпреки това гостите до момента са над 100 000 души от началото на годината. Надеждите са, че до края й техният брой ще стане 200 000. Най-многобройни са посетителите от България, следвани от руските и румънските гости, посочи Жени Михайлова. Има посещения от немски, полски и арабски туристи, скандинавци, гости от Израел, от бившите руски републики в азиатската част. Вече има посещения в „Двореца” и от туристи от Китай, Япония и дори Австралия. Когато туристите посещават „Двореца”, те имат възможност да разгледат също Ботаническата градина. Тези дни атракцията там е цъфналият за първи път пъстролистен столетник. Съцветието на Американското агаве се извисява на около осем метра височина и впечатлява с атрактивните си цветове. Растението произхожда от Мексико и Съединените щати и по-точно Аризона и Тексас, но се отглежда по цял свят като декоративен вид. Независимо от името си, продължителността на живот при него е между 10 и 30 години. Пъстролистният столетник се намира в колекцията на открито от едроразмерни кактуси и сукуленти. Красивите му цветове ще радват посетителите още около десетина дни.
Жулиета НИКОЛОВА
http://www.focus-news.net




 


Сходни връзки

За първи път в Ботаническата градина в Балчик е разцъфтял пъстролистният столетник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди