изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:02 EEST
ПОД ВОЕННОТО ЛЕТИЩЕ В БАЛЧИК ЛЕЖИ ПЪРВОТО ПРАБЪЛГАРСКО СЕЛИЩЕ; ШЕСТ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН    
НовиниВоенното летище в Балчик е построено върху прабългарски некропол, а археологическите находки от последната седмица доказват, че той е най-ранният от образуването на българската държава. Това съобщи през НДТ проф. д-р Людмила Дончева - Петкова, ръководител на екипа от специалисти.

Летището е строена през 1930 г. Гробницата е открита от войници съвсем случайно през 1948 г. при изкопни работи. Периодично през няколко години археолозите извършват проучвания, като до момента са открити 155 гроба.

****************
Шест са внесените предложения вече за почетен гражданин на Добрич, научи НДТ от пресслбужбата на общината. Първото предложение е от почетния гражданин Любен Бешков, направено още на 18 май. Той предлага за почетен гражданин г-жа Рада Колева Въртунинска - учител, краевед и изследовател на историята на Добруджанския край. Крайният срок за внасяне на предложенията е 31 август. Кой ще е новият почетен гражданин, съчетниците ще решават на заседанието на 21 септември.
НДТ - 23 август 2004 г.


 


Сходни връзки

ПОД ВОЕННОТО ЛЕТИЩЕ В БАЛЧИК ЛЕЖИ ПЪРВОТО ПРАБЪЛГАРСКО СЕЛИЩЕ; ШЕСТ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди