изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:29 EET
СЪДБАТА НА ОБЩИНСКИЯ ТРАНСПОРТ НИЩЯТ НА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ ИДНАТА СЕДМИЦА    
НовиниОбщинските съветници ще имат извънредно заседание идния вторник, като темата е "Градския транспорт - тенденции и развитие", обяви зам.-кметът по икономическо развитие Надежда Петкова. Всъщност темата е съдбата на общинското дружество "Тролейбусен транспорт", което бе тема на обсъждане и част от дневния ред на юлското заседание, но така и не бе взето решение за ликвидиране на дружеството.

Припомняме, че през юли Петкова предложи на съветниците да гласуват закриването на "Тролейбусен транспорт", като дяловете му бъдат продадени на другата общинска транспортна фирма за сумата от 32 800 лева.
В докладната записка бе посочено, че, по данни от годишния финансов отчет на дружеството към края на 2013 г., задълженията на „Тролейбусен транспорт” ЕООД  са 429 хил. лв. За първите шест месеца на годината задълженията на „Тролейбусен транспорт” ЕООД са се увеличили със 79 хил. лв. като основна причина за това увеличение са натрупаните осигурителни задължения в размер на 90 хил. лв.  Към края на юни задълженията на „Тролейбусен транспорт” са 474 899 лева и са се увеличили с 36 615 лв. спрямо същия период на миналата година. Анализи сочат още, че прогнозната загубата месечно е около 18 000 лв. за „Тролейбусен транспорт” ЕООД и  около 5 000 лв. за „Автобусен  транспорт” ЕООД. Причините за формирането на тези загуби според управителя са основно намалелите субсидии и компенсации, намалелия пътникопоток, увеличените цени на части, услуги, горива и др.
От 1 юли тази година бе променена общинската транспортна схема и бе спрян  тролейбусния транспорт, като той бе заменен с автобусен. В момента линиите, които изпълняваше „Тролейбусен транспорт” ЕООД са възложени временно на други превозвачи, които ги изпълняват с автобуси. След спиране на тролейбусния транспорт приходите на дружеството месечно възлизат на 3000 лв. основно от реклами. Междувременно във фирмата, извършвала превоз с тролейбуси се премина към процедура за съкращаване на персонал. Съдбата на заетите бе тема на среща, проведена при областния управител. На юлското заседание бе даден мандат на временната комисия, създадена специално по казуса "Тролейбусен транспорт" да провежда заседания, като се очаква идната седмица ОбС да реши съдбата на фирмата, която генерира на този етап само загуби. За тази седмица са насрочени заседания на Постоянните комисии, които да се запознаят с последните материали и в залата да вземат най-доброто решение за съдбата на фирмата. НДТ


 


Сходни връзки

СЪДБАТА НА ОБЩИНСКИЯ ТРАНСПОРТ НИЩЯТ НА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ ИДНАТА СЕДМИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди