изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:04 EEST
Информационен бюлетин на МВР    
Ред и сигурност

Информационен бюлетин на МВР



София. Непълнолетен младеж е задържан от служители но Трето районно управление за кражба.  На 31 юли 58-годишен столичанин се оплакал в районното управление, че същия ден, от дома му в ж.к. „Илинден” е извършена кражба. Неизвестен нахлул в апартамента му чрез натиск върху двете крила на прозореца и изнесъл от дома два велосипеда, шест въдици, фенер и други вещи.  По случая било образувано досъдебно производство. След издирване, още същия ден, бил задържан извършителят - 15- годишен столичанин, известен на полицията с подобни прояви. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура, младежът е привлечен като обвиняем по чл. 195 от НК с наложена мярка за неотклонение „надзор на инспектор от Детска педагогическа стая

Полицаи от Четвърто районно управление задържали 23-годишен мъж за грабеж. Работа по случая започнала на 18 август, когато 69-годишен мъж съобщил в районното управление за извършеното посегателство. Около 11 часа, същия ден, в района на музея „Земята и хората”, докато вървял, непознат млад мъж се приближил до него и издърпал от врата му златен синджир с кръст, с общо тегло на накита към 50 грама. След разследване полицаите тръгнали по следите на извършителя - Г.Н. /23г./ от София. Още на следващия ден той бил задържан, а материалите по образуваното досъдебно производство - докладвани пред наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура. Г.Н. бил привлечен като обвиняем по чл. 198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка”.

Ямбол. 22-годишен мъж е откраднал чантичка с около 4000 лева, разкриха ямболските полицаи. Разследването започнало на 30 юли по сигнал на 50-годишен от Казанлък. Той съобщил, че през незаключената врата на товарен автомобил „Мерцедес 210 D”, паркиран в индустриалната зона на Ямбол, била открадната кожената му чантичка с парите. В хода на разследването извършителят на деянието бил установен – И.Б от областния град. Работата по случая продължава в рамките на образуваното  досъдебно производство.

Враца. Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” предотвратили документна измама. Те работили по сигнал, че жител на Мизия е опитал да продаде три чужди земеделски имота на стойност около 60 хиляди лева. В хода на разследването е установено, че Т.Л./52г./ е представил в нотариална кантора документи за изповядване на сделка със земя, която не е негова собственост. Работата по случая продължава.

София област. Криминалисти разкриха кражба на голямо количество бронзови детайли. На 25 юли в РУ- Сливница било образувано досъдебно производство за извършена кражба на 3 260 бронзови клеми за контактна мрежа, 950 съединителни клеми и около 200 бобини с медни проводници от производствено хале в Драгоман. В хода на оперативно- издирвателните и процесуално- следствени действия, проведени от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция и колегите им от РУ- Сливница, част от инкриминираните вещи били открити в София в базата на частна фирма. В качеството на обвиняем е привлечен 22- годишен мъж от Драгоман, на когото е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Действията по разследването продължават.

35-годишен мъж е привлечен като обвиняем за кражба на 180 литра дизелово гориво. На 17 юли  било образувано досъдебно производство по повод извършената кражба от товарен автомобил с украинска регистрация, паркиран на автомагистрала „Хемус“. В хода на проведеното активно разследване криминалистите разкрили, че престъплението е дело на 35- годишния И.И. Месец по- късно извършителят е привлечен като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „подписка“. Материалите са изпратени на районната прокуратура в Елин Пелин с мнение за съд.


Стара Загора. Криминалистите от Първо РУ разкриха извършителите на грабеж от бензиностанция в областния град, извършен преди дни. При предприетото разследване за установяване на извършителите, които след нанесен побой отнели от служител на бензиностанцията наличния оборот от около 1400 лв., криминалистите установили, че деянието е дело на  четирима старозагорци - С.Ж. / 24 г./, С.Й./20 г./, И.Я./20 г./ и Я.М. /21 г./. Всички те били  задържани за срок до 24 часа в Първо РУ–Стара Загора. След доклад на материалите по случая в прокуратурата, на С.Ж. и С.Й. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по случая продължава.

На 21 август криминалистите от Второ РУ извършили претърсване в дома на Т.И. /46 г./ от Стара Загора. В хода на следственото действие са открити електронна везна със следи от прахообразно вещество, реагирало на хероин, и множество лични и дебитни карти. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство. Т.И. е задържана за срок до 24 часа.
 
На 21 август полицейски служители от РУ–Казанлък извършили проверка в постройка в с. Копринка, стопанисвана от Ю.С./38 г./. Оттам са иззети общо 940 кутии от различни марки цигари без бандерол. Образувано е досъдебно производство.

Кюстендил. Благоевградчанин е спрян с крадени метални арматурни пръти. На ГП Е-79 полицаите забелязали движението на лек автомобил ВАЗ, натоварен със строителни железа, и подали сигнал за спиране на шофьора. Той не представил документи за произхода на арматурата. По време на проверката служителите на реда установили, че металите са откраднати от новостроящ се виадукт на АМ “Струма”, където благоевградчанинът работи. Работата по случая продължава РУ Рила.

Пловдив. Трима младежи от Раковски са заподозрени в кражба. Досъдебно производство е образувано срещу Т.С. /23 г./ и криминално проявените И.К. /24 г./ и Г.Й. /26 г./. Според първоначалната информация, в петък срещу събота те влезли в незаключен гараж на техен 56-годишен съсед и изнесли 2 ъглошлайфа, ударна бормашина, моторна резачка за дърва, 2 винтовера и кабели. С полицейска заповед тримата извършители  били задържани за 24 часа. Работата по случая продължават служители от РУ – Раковски.

Пътен инцидент. 47-годишна жена е загинала при пътно-транспортно произшествие, станало около 5.45 часа днес на АМ „Хемус”,  в района на пътен възел „Яна“. По първоначални данни жената била блъсната от лек автомобил. Водачът е тестван за употребата на алкохол, резултатите са отрицателни.  Обстоятелствата около инцидента се изясняват, по случая е образувано досъдебно производство.

СТАНЕТЕ ПРИЯТЕЛ В "ДОБРУДЖАНЦИ"

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди