изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:01 EEST
Трудна година за туристическия бизнес /СНИМКИ АЛБЕНА'45/    
Интервюта
Така най-кратко определи лято 2014 в интервю за "Стандарт" търговският директор на един то големите ни Черноморски комплекси - Албена, Маргита Тодорова



- Г-жо Тодорова, какъв е Вашият анализ за сезона като цяло, предвид необичайно студеното лято и наводненията, които отначало засегнаха северното Черноморие, а през юли и Южното?
- Определено тази година сезонът е труден заради стечението на множество обстоятелства, както в чисто климатичен план, така и в геополитически. Няма как да не се отрази на бранша това, което се случи в страната, имам предвид поройните дъждове и наводненията в началото на лятото, които продължиха и след това. Албена също пострада от наводненията. При нас спадът на туристите е между 8 и 10 на сто.

- Успешна ли ще е годината за туристическия бранш и доколко се отразиха фалитите на руски туроператорски фирми, както и събитията между Русия и Украйна?
- Сериозно отражение има и случващото се в Украйна, както и обезценяването на рублата. Това доведе до спад на руски туристи. След промяна на курса на рублата, почивката на руснаци у нас излиза с 20-30 на сто по-скъпа. Друг фактор, който сериозно повлия, са фалитите на руски туроператори, което също доведе до спад на туристи в страната. Все пак, за наша радост, тази година имаме голям ръст на туристи от Молдова. Специално при нас той е повече от 50 на сто.

- Започват договарянията за лято 2015. Какво може да очаква бизнесът за догодина, прогнозно?
- Що се отнася до лято 2015, все още е рано да се говори. В момента сме в разгара на настоящия летен сезон, който, както вече споменах, закъсня тази година. Преговорите за следващата година също текат. Засега мога да кажа, че преговорите се движат нормално, като имаме очаквания за ръст на немски, полски и скандинавски пазари. Предимството на нашия продукт е в качеството и разнообразието, което предлагаме. В Албена функционира Аква парк – един от най-модерните в страната, който догодина ще бъде надграден и ще предлага нови атракции, както за най-малките, така и за големите. Сред новостите е и новият бар "Ганвие". Албена е осигурила най-богато оборудваната спортна база в България. Ние предлагаме избор от над 42 вида спорт. От 2013 година Албена е официален тенис курорт на България. Имаме и тенис училище с професионални треньори от "Dreisam Tennis Academy" – Фрайбург, Германия. Наскоро открихме и шахматна Академия на световния гросмайстор Анатолий Карпов. Плажната ивица е поддържана перфектно, въпреки пороите, които ни нанесоха поражения. Всички наши гости безплатно ползват чадър и два шезлонга на плажа. Три са вече плажните библиотеки, предлагащи безплатно четива на гостите ни. Не на последно място, държа да подчертая, че съотношението между цена и качество на услуга, при това ол-инклузив, е на изключително добро ниво. В момента при нас най-многобройни са българските туристи, които практиката показва, че предпочитат почивка през август по формулата ол-инклузив. Сред предпочитаните от тях хотели са тризвездните, както на първа линия, така и в парковата зона. Надявам се, се че и догодина ще успеем да привлечем родния туристи с конкурентни цени и високо качество на туристическия продукт по родното Черноморие.
Разговаря Виржиния Георгиева

Албена - история








Албена / Albena Снимка: Йоанна Дукова Албена - Ганвие Бийч Клуб
Снимка: Йоанна Дукова Албна / Albena

ALBENA/АЛБЕНА Личен архив на Николай Абаджиев и Държавен архив - Добрич На 24 август 1969 (неделя) се състои тържественото откриване на кк Албена пред х-л На 18 януари 1968 първият секретар на ЦК на БКП и председател на Министеския свет Тодор Живков и председателят на народното събрание Георги Трайков символично правят първата копка на курортния комплекс Албена. Снимка Игнат Абаджиев



 


Сходни връзки

Трудна година за туристическия бизнес /СНИМКИ АЛБЕНА'45/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди