изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:06 EEST
Подготвят терористични актове в Киев, Харков и Днепропетровск    
По света Спецслужбите на Украйна подготвят за Деня на независимостта 24 август терористични актове в Киев, Харков и Днепропетровск. Отговорността за престъпленията е трябвало да бъде прехвърлена на опълченците, съобщава livenews.ru.

Руското издание разпространи видео с разпита на офицер, тренирал група от диферсанти. Бившият капитан от 47-ми полк към украинските спец части е извършвал подготовката при пълна секретност.

„Когато Крим премина към Русия, аз реших да замина за Украйна. Там започнаха да ми обещават какви ли не неща. В крайна сметка разбрах, че не вярват много на хората, които са били в Крим. Накрая решиха да ме изпратят да воювам на територията на Луганск”, разказва капитанът.
В момента, в който попада на югоизток, той започва да се занимава с организацията на диверсионни групи и най-вече с тренировката на карателния батальон „Айдар”. Задачата му е била да подготвя диверсанти и да ги обучава как да изработят взривни устройства, маскирани като предмети от бита – чанти, кутии, бутилки, консерви. Междувременно успява да спечели доверието на украинското ръководство и получава по-специална задача.

„През август ми заповядаха колкото се може по-бързо да подготвя три диверсионни групи от бойци на „Айдар” и „Донбас”. Започнахме да правим взривни устройства, маскирани като чанти на бежанци. Бойците ми бяха от Луганск и Донецк. Казаха ми, че те трябва да се върнат по родните си места и да устроят серия от терористични актове против лидерите на опълчението”, разказва още капитанът.
По-късно обаче той разбира, че всъщност взривовете са прендазначени за съвсем други цели. Атаки е трябвало да има в Киев, Харков и Днепропетровск точно преди Деня на независимостта на Украйна или непосредствено в самия празник.

Офицерът твърди още, че не е пожелал да бъде отговорен за такива престъпления. Той се страхувал, че след всичко може да бъде отстранен като нежелан свидетел. Тогава решил да се добере до Русия. С помощта на колеги от Крим той успял да премине границата и тогава се свързал с представители на руските спец части./
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Подготвят терористични актове в Киев, Харков и Днепропетровск | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди