изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:20 EET
НЛО ни оставя послания в полята на Лудогорието    
Любопитно Добруджа е "контактна зона" на извънземните, вярват БГ уфолози

Разказите и свидетелствата за мистериозните житни кръгове, които периодично се появяват в нивите с избуяла пшеница, обикновено звучат като приказка на чудесата. Никой не може да накара никого да вярва в истинността на теориите, че странните знаци, оставени тук и там по планетата Земя, всъщност са послания на сила, която праща сигнал до нас за своето съществуване. Макар да е трудно за вярване, необичайното явление, което не може се обясни с понятията ни от ежедневието, навежда на мисълта за извънземните сили, пише в. "Стандарт". Теорията, че зелените човечета от други галактики са избрали в България полята на Лудогорието, за да ни дадат знак за себе си, се поддържа от хората, които изучават феномените на необяснимото. Като база за техните аргументи служат факти, които никой още не е обяснил, нито пък оборил.

В ранните часове на 28 април 2001 г. кметът на разградското село Дряновец Георги Динков забелязва висящо над къщите огромно жълтеникаво кълбо. То стои на небето, голямо колкото пълна луна, и свети като прожектор. Мъжът помни, че е видял странното явление на зазоряване, защото ставал рано да работи в стопанството си. НЛО-то престояло на небосклона около час и изчезнало. Макар и силно заинтригуван и много озадачен, кметът не посмял да сподели със земляците новината за необичайния гост.
Същия ден агрономът на земеделската кооперация в Дряновец Димитър Георгиев при обиколка в житните блокове видял странен феномен.

Огромен правилен кръг от полегнала пшеница с диаметър 50 м лежал в полето. Геометричната фитура била с ясни очертания, които разполовявали точно на две и цъфнал сред житото храст. Повредената растителност имала вид на сварена с гореща вода. Агрономът бил сигурен, че зелените маси не са увредени от хербициди, а са пострадали от рязък контакт с много висока или много ниска температура. Георгиев разказал за видяното от него на кмета Динков, който пък му признал, че видял непознатото НЛО в небето. Когато мълвата тръгнала из Дряновец и други ранобудни стопани разказали за това, че са видели светещия диск на небето над селото. Феноменът се повторил и в следващите два дни на зазоряване и после изчезнал завинаги.

Мистериозната визита от 2001 г. се повторила в региона в нов вариант - и край исперихското село Китанчево. През лятото на 2009 г. Тодор Стоилов, който отглеждал жито в землището на селото, забелязал странни кръгове в полето. Те били с неправилна форма, а по тях растяла тъмнозелена трева, различна от пшеничните класове. Фермерът споделил с познати наблюдението си и за негово учудване научил, че много хора от околността знаят за този феномен и са го виждали и други лета в нивите на Лудогорието.

Местните хора споделят, че в стари предания се разказва как кръговете в житните поля се възприемали като поличба за щастие. За да те споходи късметът, трябвало да се разходиш сред тях и да почерпиш силата, която бликала и от въздуха, и от земята наоколо.
В следващите години съобщения за геометрични рисунки в полето под открито небе идваха и от добричкото село Карапелит. Жители на силистренското село Цар Асен разказват, че житните кръгове в тяхното землище са били разположени на 10 м разстояние един от друг, като всяка окръжност е имала диаметър около 2 м.

За три местности с бързорастяща, различна от заобикалящите я треви растителност, край Исперих съобщава и представителят на българската уфологична мрежа Иван Лазаров. Той сам е проучвал странните феномени в Лудогорието и Добруджа, убеден, че районът, известен като житницата на България, е и "контактна зона", избрана от външните на Земята сили за досег с цивилизацията по нашите земи.

У нас сериозно с рядкото явление са занимават учените Лъчезар Филипов и Марияна Везнева. Според тях описаните феномени са безспорни доказателства за намеса от сили, които не са свързани с човешка дейност. Наблюденията им показват, че полегналите под ъгъл от 45 градуса житни класове продължават да растат и след десетина дни странните фигури изчезват от земния релеф, а пшеничната нива възвръща предишната си обичайна форма.

Скептично настроени към теориите за НЛО учени се опитват да обяснят странните образувания с особености на почвите в споменатите райони. Те изказват предположения, че наситените с карстови елементи земни пластове стоят в основата на феномена "житни кръгове". Лабораторните анализи обаче не доказват подобна хипотеза. Версията, че гъбни спори и мицел, разпръснати в повърхностния почвен слой, са причина за полягването на пшеницата в правилни кръгове, също не може да бъде научно обоснована и доказана.

Според Марияна Везнева, решението на извънземния разум да остави послания за себе си върху земи в територията на България е послание, което трябва да ни накара да се замислим и обърнем към духовните измерения на живота и битието. Уфолозите са убедени, че символните визити на НЛО в житните полета на Лудогорието и Добруджа са били особено интензивни в първите две десетилетия на демократичните промени - като повик да намерим верния път за развитието си. Отсъствието на нови съобщения за гости от Космоса през последните лета трябва да ни накара да се замислим и променим посоката, по която се движим като общество, категорична е Везнева.

Историята на странния феномен датира от 1590 г. Холандски ръкопис описва подобно явление до град Аасен. През 1678 г. пък шотландски хроникьор разказва за окосено за една нощ поле от Дявола в района на Стирлингшир". През 70-те години на миналия век необичайните кръгове се появяват периодично в житните полета на Англия, като сложността на геометричния рисунък там е невероятно голяма. Такива явления са описани и в Канада, Русия, Испания, Гърция, Словакия, Германия, Япония и САЩ.

Феноменът е изследван от екипи на НАСА, които са открили, че там, където има полегнали в кръг жита, фоновата радиация надвишава с около 300% обичайната норма. Установено е, че трансформацията на растенията става в часовете между 2 и 4 след полунощ. Според английските инженери Колин Ендрюс и Пат Делгадо, посветили се на изследване на необичайния феномен, не може да става дума за нищо друго освен за знак от страна на НЛО обекти, които периодично кацат на нашата Земя. Те се появяват винаги в периода между април и септември и носят послание, още неразчетено от нас, земните хора.  http://www.blitz.bg

Откриха странни "житни кръгове" под водата
Проф. Лъчезар Филипов: С нашите методи не можем да докажем, че на Земята има живот
БАН: Извънземните са около нас, говорихме с тях
ПРИШЪЛЦИ ОТ КОСМОСА НА БРЕГА КРАЙ БАЛЧИК?
Гигантски дупки в Сибир образувани от подземно “шампанско”
Стамен Стаменов от Международната асоциация "Феномени": Започна войната на световете, планът за България е генерално у
Потвърдено: САЩ се срещали с пришълци!
Астероид с черна пирамида на повърхността си приближава Земята
Мъж твърди, че е живял през 2137 и 2749 година, разказът му за бъдещето е невероятен
Трета световна вещае астролог

Мистерия: НЛО кръжи над Елисейна

 


Сходни връзки

НЛО ни оставя послания в полята на Лудогорието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди