изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:59 EEST
САМО ЕДНА НОМИНАЦИЯ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ    
ОбществоСамо едно предложение е постъпило в секретариата на Общинския съвет в Добрич за удостояване със званието „Почетен гражданин на Добрич“ за 2014 година, съобщиха оттам. То е внесено още през февруари от петима общественици, сред които и почетни граждани.

Номинацията е за поета, белетрист, драматург и журналист Драгни Драгнев, като поводът е неговата 75-годишнина. Вносителите предлагат той да бъде удостоен със званието за приноса си за обогатяването на духовната съкровищница на града.
Крайният срок за приемане на предложения е 31 август. Решението за присъждането ще бъде взето на сесия през септември.
Със званието "Почетен гражданин на град Добрич" се удостояват личности, чиято съзнателна дейност представлява изключителен и траен принос в обществено-политическия, стопанския, социалния и културния живот на града. Званието се присъжда на специална церемония на 25 септември - Деня на град Добрич, и включва връчване на художествена пластика - уникат, диплом и плакет на герба на Добрич. Удостоените със званието "Почетен гражданин на град Добрич" се вписват в Почетната книга на града. За първи път то е присъдено през 1940 г. 
НДТ


 


Сходни връзки

САМО ЕДНА НОМИНАЦИЯ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди