изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:01 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
НовиниБЮЛЕТИН НА МВР


Кюстендил. Дупнишки полицаи задържаха мъж, обявен за общодържавно издирване. Установено е, че 32-годишният бобовдолчанин се е укривал в продължение на една година заради  влязла в сила  присъда, издадена от Радомирския съд. Униформените служители са предали мъжа на затворническите власти за изтърпяване на наказанието.

Търговище. Вчера, след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, в полицейското управление е задържан И. И. /41 г/ от гр. Търговище. Установено е, че мъжът е  извършил кражба на 1500 турски лири и около 40 грама златни накити. По първоначални данни в периода от 9 ч на 19 август до 10 ч на 22 август И.И. е  проникнал в апартамент на ул. “Стара планина” в областния град. Той е задържан на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

София. С наложена мярка „парична гаранция” в размер на 500 лева е жена, опитала да подкупи полицаи. На 23 август около 10.50 ч. на ул. ”Летоструй” служители на Пето районно управление спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес МЛ” , управляван от И.Б. /44 г./. В колата пътували  Г.Г./53 г./ и 35-годишната М.С, всички от София. При извършената проверка било установено, че водачът на превозното средство няма свидетелство за правоуправление, което наложило съставяне на Акт за установеното нарушение. М.С. предложила  50 лв. на служителите, за да не изпълнят служебните си задължения и да не напишат акта. Жената и шофьорът били задържани в районното управление за 24 часа, като по време на задържането оказали съпротива. По случая било образувано досъдебно производство. Справка в полицейските регистри показала, че двамата са криминално проявени за кражби, мъжът и за шофиране след употреба на алкохол, а жената за отвличане. След доклад на материалите по случая в Софийска градска прокуратура на М.С. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.304 от НК и взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лв.


Столични полицаи откриха и иззеха 76 040 къса цигари без бандерол при проведена специализирана полицейска операция от служители на Девето районно управление. В нея участвали и представители на Агенция Митници. При акцията служителите извършили проверка на лек автомобил „Ауди А 4”, паркиран в подземен гараж в квартал "Люлин", нает от К.Б. /26 г./ от София. При последвалите претърсвания  в автомобила и гаража били открити и иззети 3 802 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол. По случая било образувано досъдебно производство, а К.Б. - задържан за 24 часа. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 234 от НК и наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Пловдив. Разкрит е авторът на два грабежа на територията на Шесто РУ в Пловдив. В неделя криминалистите започнали разследване по сигнал, подаден от служител в заложна къща в квартал “Столипиново”. Той обяснил, че  около 16 часа клиент, когото познава по малко име, го заплашил с метален чук и му взел 100 лева оборотни пари.  При предприетите бързи издирвателни действия бил установен и задържан извършителят – криминално проявеният и осъждан А.Н. /38 г./ от Пловдив. В хода на работата било изяснено, че негово дело е и друг грабеж, извършен ден по-рано, около 8 часа на ул. “Крайречна”. Тогава жертвата бил 46-годишен пловдивчанин, от когото чрез заплаха А.Н. отнел мобилен телефон. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив извършителят е приведен в ареста за срок до 72 часа. Работата продължават разследващи полицаи.

Служители от районното управление в Първомай са иззели наркотици от дома на 19-годишния Н.М. При проверката вчера униформените намерили 5,518 грама марихуана и 1,092 грама конопени семена. Срещу младежа е образувано бързо полицейско производство. 

София област. Полицаи от Самоков задържаха участник в схема за телефонна измама. Благодарение на навременно подадения сигнал  мъжът е задържан заедно с парите. На 25 август малко след полунощ в районното управление в Самоков позвънил кметът на с. Доспей и обяснил, че в района на селото бил забелязан автомобил с монтанска регистрация. Незабавно на място бил изпратен полицейски екип, който спрял колата на изхода на селото. Полицейските служители провели разследване и установили, че 29- годишният шофьор И.Л. от Монтана току що бил взел сумата от 700 лева от 83- годишна жителка на с. Доспей. Изяснено било, че възрастната жена първоначално е получила обаждане от жена, представила се за дъщеря й, последвало и второ обаждане от „доктора”, който потвърдил, че дъщеря й се нуждае от лечение и инструктирал пенсионерката да предаде парите на  „санитаря”, който ще бъде изпратен на адреса й. Паричната сума е иззета и по случая е образувано досъдебно производство. Вчера 29- годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 209, ал.2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Служители на РУ- Правец установиха непълнолетен, подал фалшиви сигнали за взломна кражба и бомба. На 20 август малко преди обяд мъжки глас съобщил в дежурната част на РУ- Правец за разбит апартамент в жк. „Север“ и извършена кражба на бижута. Пристигналите на адреса полицейски служители обаче констатирали, че не е извършено престъпление, подателят на сигнала също не бил установен на място. Няколко часа по-късно на спешния телефон 112 бил подаден сигнал от същия номер за заложена бомба, без да се уточнява мястото. В резултат на проведените оперативно- издирвателни действия полицейските служители разкрили подателя на злонамерените фалшиви сигнали, който се оказал 17- годишен младеж от Правец, без криминални прояви до момента. На непълнолетния е снето обяснение в присъствието на инспектор Детска педагогическа стая, пред когото е направил пълни самопризнания за деянието си. По случая е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 326, ал.1 от НК, изпратена в районна прокуратура- Ботевград с мнение за прилагане на мерки по Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетни  и непълнолетни.

Плевен. Нерегламентиран превоз на български граждани до Германия е засечен вчера от полицията при проведена специализирана операция. За времето от 6 часа до 8 часа в село Стежерово, община Левски, били проверени лек автомобил "Мерцедес 212д", с водач 54-годишен от град Левски, и лек автомобил "Мерцедес Спринтер",  шофиран от 33-годишен от Левски. В първата кола пътували три жителки на града, а във втората – още петима души също от Левски. Те обяснили, че са заплатили за превоз до Република Германия. По случая са образувани преписки в РУП - Левски. Предстои изпращане на материалите на Регионална дирекция «Автомобилна администрация» - Плевен за продължаване на работата по компетентност.
          
1.100 кг насипен тютюн иззеха плевенските полицаи на 26 август за времето от 9 часа до 17 часа при поредната си акция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на 02 РУ – Плевен. При извършената проверка в района на пазар са установени 38-годишна от село Буковлък и 59-годишна от Плевен. Жените са засечени в работен режим на улична търговия с различни по големина пликове с тютюн. Съставени са два акта по Наредба  № 14 на Общински съвет гр.Плевен.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди