изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:54 EET
Танковете на опълченците стигнаха Азовско море    
По света Танковете на армита ДНР навлязоха в Новоазовск и заеха позции в западните му предградия, предаде РИА Новости. Въоръжените сили на ДНР контролират всичките ГКПП на границата на Русия със самопровъзгласилата се република - Мариновка, Успенка и Новоазовск. От щаба на опълчението са потвърдили информацията.

„Вследствие на няколкодневно настъпление в южната част на Донецка област, в това число и към границата с Русия, ние поехме контрол над границата по цялото протежение на областта”, заяви представител на щаба на ДНР.

По неговите думи, в момента силите на ДНР контролират и трите контролно-пропускателни пункта на границата между Украйна и Русия в Донецка област: Мариновка, Успенка и Новоазовск, като сраженията в района на ГКПП "Новоазовск" продължават.

От своя страна Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна съобщи, че град Новоазовск се намира под контрола на украинските сили за сигурност. Подобна информация по-рано през деня имаше и за обсадения от опълченците Иловайск, но командирът на киевския батальон "Донбас", който се сражава тук, Семьон Семьонченко я опроверга.

Нещо повече той призова на страницата си във Фейсбук народът на Украйна на блокира Генералния щаб в Киев, за да бъде оказан натиск на генералитета, правителството и президента да помогнат на обсадените войски в Донбас. 

Нас ни излъгаха за пореден път. Обръщам се към всички неравнодушни украинци с призив да спасим нашите побратими. Ако те са захвърлени на произвола на съдбата от многозвездните генерали, то аз вярвам, че народът на Украйна няма да ги изостави, гласи обръщението на Семьонченко, цитирано от lifenews.ru.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Танковете на опълченците стигнаха Азовско море | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди