изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:06 EET
"Ню Йорк таймс": Офанзивата на сепаратистите пробива път по суша за Русия до Крим    
По света Русия започна ново настъпление в Югоизточна Украйна, чиято цел вероятно е да получи достъп по суша до Крим, пише в. "Ню Йорк таймс". Такова мнение изразяват пред изданието западни официални служители.

Според тях руските сили се опитват да помогнат на сепаратистите да пробият украинската блокада на Луганск и водят битки, за да отворят коридор към Донецк откъм границата с Русия.

На юг руснаците помагат на сепаратистите да си пробият път към азовското пристанище Мариупол. Целта на Москва по всяка вероятност е да завладее коридор към морето в случай, че се опитва да създаде сепаратистки анклав в Източна Украйна.

По-дългосрочната стратегия е създаване на сухопътна връзка с полуостров Крим, чието анексиране Русия обяви през март в резултат на непризнат от Запада референдум.

Главното притеснение за западните военни е използването от страна на Русия на артилерия на украинска територия.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

"Ню Йорк таймс": Офанзивата на сепаратистите пробива път по суша за Русия до Крим | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди