изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:40 EEST
Бунтовниците преследват по петите отстъпващите украински войски, стигнаха до Мариупол    
По света Опълченците от Донецката народна република обявиха, че са достигнали до град Мариупол, предаде Интерфакс. „Влязохме в Новоазовск, градът е под контрола ни. Сега сме непосредствено до Мариупол. Смятам, че освобождението на града ще се случи скоро, ние сме готови”, е заявил източник от щаба на ДНР.

Източникът е потвърдил и че държавните служители, които са назначени от властите в Киев, напускат града.

"В резултат на проведената мащабна настъпателна операция на Армията на Новорусия групировката на украинските войски и нацгвардията на територията на Донецката и Луганската народни републики загуби общото си управление и прекрати съществуването си като единно цяло", се казва в сводката на щаба на ДНР, цитирана от РИА Новости.

Въоръжените сили на Русия извършиха пълномащабно военно нахлуване на територията на Украйна, обясни отстъплението на киевските войски съветникът на украинския министър на вътрешните работи Арсен Аваков – Зоран Шкиряк, цитиран от УНН.

„Трябва да се отбележи, че бе извършено пълномащабно военно нахлуване на ВС на Русия на територията на Украйна. То се случва едновременно по няколко направления. И днес със своите действия генералният щаб се опитва да пръсне бойците, задействани в антитерористичната операция, за да вземат под контрол населените места в Донбас”, каза съветникът.

И посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пайът днес обвини Русия в „пряка намеса” в сраженията между проруските бунтовници и правителствените сили в Източна Украйна, предаде Франс прес.

„Растящ брой руски войници участват пряко в сраженията на украинска територия”, написал е посланикът в „Туитър”. Той е добавил, че Москва „вече е пряко въвлечена в сблъсъците” и е изпратила в Източна Украйна „последната си система за противовъздушна отбрана”, която включва самоходен зенитно-ракетен комплекс „Панцир С-1”.

Киев и Западът постоянно говорят за руска намеса в Украйна, за да оправдаят масовите поражения, които в последно време търпи украинската армия. Това е заяви в отговор премиерът на ДНР Александър Захарченко, предаде РИА Новости. Той не скри, че в редовете на опълченците има 3-4000 доброволци от Русия.

Без тяхната помощ армията на ДНР трудно щеше да се превърне от полупартизански отряди в мощна военна организация сега. Сред руските доброволци в Донбас има и бивши военнослужещи, които пристигнаха тук, водени от чувството за дълг, за да помогнат на страдащите. Това е присъщо на руския войник. Само той може да се отправи навсякъде по света, да се сражава и умира за свободата на хората. Спомнете си Испания, Сърбия... Сега те са сред нас, в Донбас, тъй като сме братя по кръв. Огромно благодаря за тази тяхна съпричасност кам съдбата на хората в Източна Украйна, каза Захарченко. http://www.blitz.bg

"Ню Йорк таймс": Офанзивата на сепаратистите пробива път по суша за Русия до Крим   
По светаРусия започна ново настъпление в Югоизточна Украйна, чиято цел вероятно е да получи достъп по суша до Крим, пише в. "Ню Йорк таймс". Такова мнение изразяват пред изданието западни официални служители.

 


Сходни връзки

Бунтовниците преследват по петите отстъпващите украински войски, стигнаха до Мариупол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди