изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:18 EEST
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ    
Новини

Лятото е към своя край. Природата малко, по-малко започва да се обагря в цветовете на есента. Пъстро като нея ще бъде и времето през започващия месец. През първите дни на септември ще има много слънце, но на места и превалявания. Най-голяма е вероятността за дъжд около 3 и около 8 септември. В началото на месеца ще бъде и сравнително по-хладно, но след 5-ти ще се затопли. Насладете се на хубавите и слънчеви септемврийски дни, които ще ни предложи времето в началото на второто десетдневие. Тогава ще бъде и по-топло от обичайното.

Stephanie Branton 58Stephanie Branton 47Stephanie Branton 07Stephanie Branton 03



Около 16-17 септември ще усетим промяна – очакват се превалявания и захлаждане. Или с други думи генерална репетиция на идващата есен.

Астрономически тя ще настъпи на 22 септември точно в 23.44 часа, когато е и есенното равноденствие.

През първите есенни дни валежи почти не се очакват, температурите ще са близки до обичайните, като постепенно ще се понижават. По високите полета в страната през втората половина на месеца не е изключено да паднат и първите есенни слани.

Най-ниските температури през септември тази година ще бъдат – между 4 и 9 градуса, а най-високите между 28 и 33 градуса.

Автор: Павлета Терзийска

http://bnt.bg

*************************

През месец септември се очаква средните месечни температури да бъдат около и над нормата, която за равнините е между 18 °и 21°, за високите полета – между 15° и 17°, а за планините – между 4° и 9°.

Най-високите температури през месеца ще бъдат между 28° и 33°, а най-ниските - между 4° и 9°.

Такава е месечната прогноза за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), съобщи Марияна Попова, синоптик в НИМХ, цитрана от "Фокус".

Средната месечна сума на валежите ще бъде около и под нормата, която за равнините е между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските и припланински райони – от 50 до 80 л/кв.м.

През първото десетдневие ще бъде променливо, ще има и много слънце, на места и краткотрайни валежи, с по-голяма вероятност около 3-ти и към 8-ми. Относително по-хладно ще бъде през първите дни на месеца, а през втората половина от десетдневието ще се затопли.

Второто десетдневие ще започне с относително по-спокойно време, сухо, предимно слънчево и по-топло от обичайното. Промяна ще настъпи към 16 - 17-ти, когато се очакват превалявания и захлаждане. Впоследствие атмосферата отново ще се стабилизира.

През повечето дни от третото десетдневие по-голяма е вероятността времето да бъде без валежи, с температури близки до обичайните, които, с настъпването на астрономическата есен (тази година на 22 септември в 23 ч. и 44 мин.), постепенно ще се понижават климатично. Малко по-променливо ще е около средата на десетдневието.

http://pik.bg

***********************

! След дъждовния месец Юли 2014 и горещият месец Август 2014, прогнозата за времето през месец Септември 2014 е нещо смесено между двата предни месеца. Тази година месец септември 2014 се очертава сравнително топъл, но не толкова, колкото през изминалите години. Прогнозата за времето за месец Септември 2014 е идеална за дълги излети и походи по прекрасните ни планини. Сигурно, няма да се учудите, че през месец Септември 2014, времето ще е благосклонно към любителите на морските почивки. Ако планирате късна почивка на морето, първото десетдневие на септември 2014 е идеално за целта. Според синоптиците температурите в по-голямата част на страната ще останат сравнително високи като се очакват съвсем леки понижения от 1-2 градуса, но те ще се усетят най-вече в северната половина на България. Прогнозата за времето през Септември 2014 е за идеално време със средна температура около 32 градуса.

Край морето времето все още си остава доста топло, а температурите ще се задържат около 29-31 градуса като по южното ЧерномориеБургас, Китен, Приморско се очаква да бъдат около 27-29 градуса, докато във Варна, Балчик и Шабла термометрите ще показват около 26-28 градуса. Температурата на морската вода ще е около 25-27 градуса през първата половина на месеца и около 24-25 градуса през втората половина на Септември 2014. Прогнозата за времето е идеална и за любителите на сладководните басейни, особено тези които са на по-ниска надморска височина.

Също като Август 2014, септември 2014 ще бъде благоприятен и за екскурзии в планините. Прогнозата за времето за месец Септември 2014 е идеална за дълги излети и походи по прекрасните ни планини. Въпреки очакваното хубаво време, имайте едно на ум, че времето в планините се променя доста бързо. От преобладаващо слънчево, за няколко часа може да завали пороен дъжд. Не тръгвайте в планината освен ако нямате подходяща екипировка. Възможни са и силни ветрове по източните и южните склонове на планините.

През Септември 2014, се предвижда, увеличение на средната месечна влажност и задържане на валежите в границите от предишният месец - Август 2014. Въпреки това, постепенно засилващите се ветрове от запад и образуващият се северен фронт, ще предполагат захлаждане. Въпреки това, прогнозата е за предимно слаби ветрове, като силните такива, ще са предимно локални и краткотрайни. През годините септември 2014 беше определен като сравнително сух месец и прогнозите за валежи са около 30-50 литра на кв. метър в равнините и низините, а в планинските области около 90-100 литра на кв. м. Тенденцията от последните години за повишаване на температурите с един - два градуса ще се запази като средната температура за месеца се очаква да бъде около 28 - 31 градуса.

Времето през Септември 2014 се очаква да бъде следното, в по-големите Български градове по морето: Варна-31, Бургас-33, Несебър-33, Приморско-32, Каварна-30, Китен-32, Обзор-32.
През второто и третото десетдневие на септември 2014 можем да очакваме първите признаци на по-сериозно захлаждане и превалявания от дъжд. Все пак септември 2014 си остава сравнително слънчев месец и ще имаме най-много между 4 и 6 дни с облачно време.

Прогнозата е за около 17-18 слънчеви дни, а облачните ще са около 5-6. Средните температури за месеца се очаква да бъдат около 28-31 градуса. Минималните температури ще бъдат около 23-26 градуса, а максималните около 30-32.

Прогнозираме следните температури по планинските градове и курорти през месец Септември 2014: Пампорово-26 градуса, Банско-27 градуса, Боровец-28 градуса, Добринище-27 градуса, Троян-26 градуса, Велинград-26 градуса.

http://prognozata-vremeto.blogspot.com



 


Сходни връзки

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди