изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:02 EEST
ОТКАЗ НА СЪДИИТЕ Е ПРИЧИНА ЗА ПРОПАДАНЕТО НА КОЛОЕЗДАЧНАТА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ    
СпортПропадането на колоездачната обиколка на България  е трагедия. Не е нормално проява, която има 90-годишни традиции да не се състои поради меркантилност, заяви пред НДТ президентът на Българския колоездачен съюз Петър Бончев.

Решението обиколката да не се проведе е взето късно в петък, своевременно са информирани отборите, които в събота е трябвало да пристигнат в Добрич, откъдето вчера трябваше да се даде старт на обиколката.
Основната причина 64-ата обиколка на България да не се проведе е, че съдиите отказаха да съдийстват, обясни Бончев. Още на пресконференцията в сряда имало такова предупреждение, но до вчера той не вярвал, че ще го направят. „Българският колоездачен съюз е подчинен на съдийската колегия, която би трябвало да е помощен орган на съюза”, заяви Бончев. Въпреки трудностите, е имало възможност да се разплатят стари задължения с дирекциите на полицията и да се осигурят средства за гарантиране на охраната на обиколката.
Кметът на Добрич Детелина Николова каза, че Община Добрич е била поела ангажимент да плати за охраната в областта.
До късно снощи са водени разговори, но след като е станало ясно, че съдиите отказват да съдийстват, е взето решението обиколката да не се проведе, обясни Бончев. Той допълни, че съюзът разполага със средства, за да плати на съдиите, но по тарифите на БКС, а не, според изнудването, което се прилага спрямо него.
До юли не са получили парите от Министерството на спорта, а сега тече проверка от Инспектората, по време на която средства не могат да се превеждат.
В нашия спорт не всичко е пари, не може съдийската колегия да е частна фирма, тя трябва да е помощен орган на съюза, заяви още веднъж Бончев.  Той посочи, че с хората от федерацията от седем месеца не са получавали заплати, но са продължили да работят, за да я има обиколката.
В Добрич са пристигнали вече състезатели от Астана, Казахстан. Ако дойдат и други отбори, може да се направи малко състезание, добави още Петър Бончев.
Той поднесе своите извинение на обществеността на Добрич за това, че не може да се реализира идеята обиколката да стартира от града, което било идея – негова и на кмета Детелина Николова, отпреди две години.


 


Сходни връзки

ОТКАЗ НА СЪДИИТЕ Е ПРИЧИНА ЗА ПРОПАДАНЕТО НА КОЛОЕЗДАЧНАТА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди