изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:14 EEST
БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ ЩЕ МОГАТ ДА УЧАТ И РАБОТЯТ В ШВЕЙЦАРИЯ    
ОбразованиеНова възможност за българските студенти, търсещи опция да учат в Швейцария, въпреки известните за тази част на Европа високи такси за образование. Желаещите ще могат да се възползват от обучение и работа в една от най-желаните дестинации за престижно образование и работа.

Студентите ще  започнат следването си на английски език в българското „Висше училище международен колеж - ВУМК“, след което ще продължат образованието си в Швейцарското бизнес училище в Люцерн (Бизнес и хоспиталити мениджмънт скул – BHMS), без да се налага да държат допълнителни изпити.
Институтът е част от Швейцарската група училища – Бенедикт, открита през 1928 г., в която към момента се обучават над 15 000 студента. Обучението, което е в областта на информационните технологии, търговията, бизнеса и туризма е съчетано със стаж в престижни швейцарски компании.
Програмата ще се предлага съвместно между ВУМК и BHMS в рамките на три години. Първите две в България, а третата в Швейцария. Първият от двата семестъра в Швейцария е обучение, а вторият е шест месечен платен стаж, който може да се удължи до дванадесет месеца. Стартовата месечна заплата ще бъде 1810 евро. След  успешно завършване на общо три годишния курс на обучение, студентите ще могат да получат швейцарска, британска и българска дипломи за висше образование.
„ Това е първата в България програма, построена по подобен начин, което я прави изключително достъпна дори за младежи от семейства със среден доход. Студентите ще могат да ползват студентски заем, гарантиран от българската държава. Отделно ВУМК ще осигури стипендии, в размер на 1000 do 2000 лева на семестър, в зависимост от успеха.“  - допълва доц. Тодор Радев, ректор на ВУМК.
До момента българското висше училище – ВУМК, където учат студенти от над 30 държави предлага съвместно обучение и две дипломи с университети от Великобритания, Холандия, Норвегия, Франция и др., в  областта на бизнес администрацията, информационните технологии и туризма. НДТ


 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ ЩЕ МОГАТ ДА УЧАТ И РАБОТЯТ В ШВЕЙЦАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди