изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:30 EEST
АРАБСКАТА ПРОЛЕТ ВЕХНЕ БЕЗВЪЗВРАТНО: Ислямистите в Либия унищожиха гражданската авиация на страната    
По света Ислямистите завладяха ключови държавни учреждения в Триполи, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на представители на временното правителство на Либия, начело с подалия неотдавна оставка премиер-министър Абдулла Абдурахман ат-Тани. Радикалните ислямисти атакуват и летището в града. В техни ръце са повечето министерства и административни сгради.

Една от тези сгради е и американското посолство в либийската столица. Миналата седмица е била съборена столичната резиденция на ат-Тани, а също е разграбено и министерството на финансите. Радикалните формирования са разрушили и международното летище в Триполи. Още по време на продължилите над месец боеве бе силно повредена пистата, унищожени са всички граждански самолети, съобщава арабския телевизионен канал Ал Джазира.

Продължава нападението на радикалните ислямисти срещу авиобазата Бенин в околностите на Бенгази. Военното летище е близо до международното, на 20 километра източно от втория по големина град в страната. Там е базата на въздушния флот на генерал Халиф Хафтара, който през май обяви военна операция "Достойнството на Либия", с която цели да се изкоренят терористичните заплахи. Военната авиация почти ежедневно от тук нанася удари по позициите на противника както в Бенгази, така и в разположения на 150 километра източно от Средиземноморското крайбрежие град Дерна.
БЛИЦ/ http://nakratko.bg
 


Сходни връзки

АРАБСКАТА ПРОЛЕТ ВЕХНЕ БЕЗВЪЗВРАТНО: Ислямистите в Либия унищожиха гражданската авиация на страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди