изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:36 EET
НАГРАДИХА ВОЕННИ, ПОМАГАЛИ ПРИ НАВОДНЕНИЕТО В ДОБРИЧКО    
НовиниМинистърът на отбраната Велизар Шаламанов награди военнослужещи и цивилни служители на тържествени церемонии, които се проведоха в авиобаза Граф Игнатиево и във военно формирование 22160 – Плевен. Той отличи 38 офицери, сержанти, войници и цивилни служители за проявен героизъм, професионализъм и самоотверженост в спасителните дейности при наводненията в градовете Варна (кв. „Аспарухово“), Добрич, Бургас и Мизия.



„Спасяването на човешки живот ви печели уважението от цялото общество. Пожелавам ви да поддържате духа си на високо ниво, за да можем да помагаме на Родината и нашите граждани“, каза министър Шаламанов в обръщението си към военнослужещите.
През юни, юли и август тази година модулни формирования от Българската армия оказаха помощ в различни райони на страната, пострадали от наводненията.
Екипажи на вертолети „Кугър“ от авиобаза Крумово оказаха помощ на бедстващи при наводненията в района на Албена и с. Прилеп. Военнослужещи от Сухопътните войски изградиха понтонни мостове на реките, включително и на река Батовска в курортен комплекс Албена. Те участваха в спасителните дейности и оказаха помощ на жителите на Добрич.
Двадесет и пет военнослужещи от военните формирования в гарнизоните Плевен и Белене със 17 единици техника и днес продължават да оказват помощ на пострадалите хора в град Мизия. Ежедневно те приготвят топъл обяд за 600 жители на града. НДТ


 


Сходни връзки

НАГРАДИХА ВОЕННИ, ПОМАГАЛИ ПРИ НАВОДНЕНИЕТО В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди