изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:38 EET
"MUSIC CAMPUS BALCHIK" ДАВА ШАНС НА МЛАДИ ТАЛАНТИ    
КултураИзпълнители от седем държави ще се включат в първото издание на кампуса, в който майсторски класове ще водят именити музиканти

Първото издание на "Music campus Balchik" ще се проведе от 3 до 10 септември в културен център „Двореца“ в Балчик. Във форума, който събира млади изпълнители и утвърдени имена, които ще водят майсторски класове, ще има участници от България, Румъния, Швейцария, Япония, Южна Корея, Турция и Испания.
Проектът е под патронажа на швейцарската асоциация "Култура край границата" и КЦ „Двореца“.
Посланието на "Music Campus Balchik" е "Бъдеще за музикалните таланти". Според председателката на асоциацията "Култура край границата" Жасмина Щалдер, амбицията е чрез изкуството да бъдат преодолявани бариери и различия между младите хора, да се търси противодействие на емиграцията като се предоставят възможности за срещи и обучения в България.
„С предлагането на Music campus Balchik ние целим да изградим и установим многообразна платформа за срещи и обучение на млади музиканти. Ние предлагаме целенасочено развитие на място в България, което да окаже положително развитие върху професионалната кариера на участниците. По този начин ние целим да смекчим емиграцията на млади хора и млади таланти от България“, посочва тя. Целта на форума е да допринесе за по-нататъшното позициониране на “Двореца” като място за срещи на творци и интересуващи се от изкуство и генерира приходи извън основния туристически сезон.
Художественият съвет на проявата включва Александру Гавриловичи, цигулка от Берн, Швейцария, който е основател и директор на Академия Сигишоара, Румъния, Борислава Танева - пиано, професор в Националната музикална академия "Панчо Владигеров", София и Иван Стоянов, виола, диригент, интендант на Дни на камерната музика, Габрово.
Преподавателите в майсторските класове са установени и признати професионални музиканти, които имат готовността да споделят своите умения и лично да допринесат за развитието на млади музикални таланти от България. Те са, както от Швейцария, така и от България и от други страни.
В първото издание на кампуса ще участват Александру Гавриловичи - Швейцария, цигулка, Бруно Видал от Испания, цигулка, Хайме Хуертас - Испания, виола, Алваро Хуертас, Мадрид - Испания, чело, Феликс Ренгли - Швейцария, флейта, Лидия Ошавкова - България, флейта, Станислав Почекански - България, цугтромбон и камерни ансамбли.
Специални гости на форума ще бъде „Аркадия квартет“ от Румъния, който е победител на Международния конкурс за струнни квартети в„Уигмор ол“ в Лондон през 2012 г., на Международния конкурс за камерна музика Алмере – през 2012  г. и на Международния конкурс за камерна музика в Хамбург през 2009 г.
Във всеки от дните на музикалния форум ще има концерти в Каменна зала или Нимфеума в Двореца, в които ще се представят преподавателите от майсторските класове, както и участниците в тях. НДТ


 


Сходни връзки

"MUSIC CAMPUS BALCHIK" ДАВА ШАНС НА МЛАДИ ТАЛАНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди