изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:40 EET
АГРОМИНИСТЕРСТВОТО СЪБИРА ЗАЯВЛЕНИЯ ОТ ФЕРМЕРИ, ОЩЕТЕНИ ОТ РУСКОТО ЕМБАРГО    
ЗемеделиеОт 1 септември Министерството на земеделието започва да събира заявления от фермери, пострадали от руското ембарго, съобщиха от ведомството.

След забраната, въведена от Русия за внос на някои селскостопански продукти от ЕС, Европейската комисия предложи временни извънредни мерки за подпомагане на производителите на зеленчуци и плодове. Целта е да бъде намалено предлагането на Общия пазар. Това ще става чрез изтегляне на продукция или предотвратяване на пускането й. Очаква се това да облекчи натиска върху цените
Производителите могат да получат подпомагане за изтеглени или непредложени на пазара реално произведени (може и неприбрани),  годни за консумация плодове и зеленчуци. Общият бюджет на помощта за всички държави-членки е 125 милиона евро и допълнителни 30 милиона за праскови и нектарини.
Подпомагането е за производители на домати, моркови, зеле, пипер, карфиол, краставици,  корнишони, гъби, ябълки, круши, малини, десертно грозде, сливи и праскови и нектарини.
В тази връзка от 1 септември 2014 г. общинските служби по земеделие ще приемат заявления за намерение за участие в схемата.
Подаването на заявление за намерение се извършва, за да може Министерството да събере информация, която да бъде представена пред Европейската комисия. Въз основа на тази информация ще се определи финансовият ресурс за България.
Земеделските производители трябва да подадат заявления във възможно най-кратки срокове, тъй като Европейската комисия ще приема нотификации до изчерпване на финансовия ресурс.
Заявените намерения за участие могат да се отнасят и за по-дълъг период от време, но в тях трябва да бъдат включени само реално произведени количества и съществуващи насаждения.
Мерките се прилагат само след като в общинската служба по земеделие се получи съобщение от МЗХ за тяхното одобрение. Тогава производителите, заявили мерките, трябва да направят искане за сроковете и местата, на които ще ги приложат.
Подпомагат се само регистрирани производители. НДТ


 


Сходни връзки

АГРОМИНИСТЕРСТВОТО СЪБИРА ЗАЯВЛЕНИЯ ОТ ФЕРМЕРИ, ОЩЕТЕНИ ОТ РУСКОТО ЕМБАРГО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди