изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:30 EEST
Сотлоф бил внук на жертви на Холокоста, влюбен в ислямския свят    
Заложници Стивън Сотлоф е внук на двама оцелели от Холокоста, който напълно е осъзнавал рисковете да прави репортажи от Близкия Изток. Въпреки това това е бе неговата кариера. Приятели разказаха, че той е говорил перфектно арабски език и е обичал Ислямския свят, преди да бъде пленен от ислямистите от „Ислямска държава“ през 2013 година в Сирия и да бъде екзекутиран във вторник.

31-годишният Сотлоф е израснал в Маями заедно с майка си Ширли и баща му Арт. И двамата му родители са успели да оцелеят през Холокоста. През 2002 година завършва пансиона Кимбъл Юниън Академи в Ню Хемпшир. След това постъпва в Университета на Централна Флорида.

Говорителят на УЦФ Зенадиа Гонзалес Котала каза, че Сотлоф е учил за журналист от 2002 до 2004 година. Сотлоф обаче не е успял да завърши. Президентът на УЦФ Джон Хит каза: „Нашето семейство на УЦФ скърби са Стивън. Присъединяваме се към милионите хора по света, които са разгневени от отвратителния и несправедлив акт“.

Докато е учил в Кимбъл, Сотлоф е бил отявлен играч на ръгби, а в УЦФ е работил за университетския вестник Central Florida Future. През 2005 година той е напуснал изданието, за да се посвети на мечтата си да стане професионален журналист. „Пичът озаряваше стаята. Винаги беше много лоялен, грижовен и добър приятел. Ако някой имаше нужда от някой за нещо, той бе човекът. Веднага изоставяше работата си, за да помогне“, спомня си бившия му съквартирант Джош Полски пред „Ню Йорк Таймс“

Към момента не е известно как Сотлоф се е озовал в Близкия изток, за да прави репортажи на свободна практика. Приятелите му казват, че той е знаел за турбулентната и опасна ситуация в региона, но това не го притеснявало. Сотлоф е правил репортажи от Бахрейн, Египет, Либия, Турция и Сирия. „И милион хора да бяха му казали, че това, което върши, е глупаво, но той обичаше да го прави и никой не можеше да го спре. Стив разказваше, че там е страшно. Било опасно. Той знаеше. Но постоянно се връщаше там“, спомня си познатата му Емерсон Лоция.

Лоция е спортен репортер от Флорида. „Съкрушена съм. Стив беше невероятен приятел. Късметлийка съм, че съм го познавала. Сърцето ми скърби за неговото семейство. Моля ви, молете се за тях“, написа тя в Туитър, веднага след като научи за смъртта на репортера.

Сотлоф е писал и за беззаконието в Либия след свалянето от власт и елеминирането на Муамар Кадафи, както и са терористичната атака по консулството на САЩ в Бенгази.

„Без организация, която да се гризи за спазването на реда, и ефективно действаща правосъдна система, либийците се страхуват, че страната им бавно се разпада“, е написал той в материал за Ню Йорк Таймс. Материали на Сотлоф са публикувани още в TIME, World Affairs, National Interest и Christian Science Monitor.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Сотлоф бил внук на жертви на Холокоста, влюбен в ислямския свят | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди