изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:39 EEST
ІІІ турнир по плажен голф Албена 2014    
Спорт20 гости на ваканционно селище Албена и представители на печатни и електронни медии от България, Германия, Русия, Словакия и Словения взеха участие в 3-тия турнир по плажен голф Албена 2014, който се проведе на 2 септември, като част от програмата на 37-то световното първенство по тенис за журналисти в Албена.

Спортната проява се състоя на плажа пред хотел Калиакра, на терен от 9 дупки. В категория жени най-добрите представяния бяха на Наталия Евтеева (Русия) с 48 удара и Жаклин Лазарова (България) с 51 удара. Първенец при мъжете стана Мартин Финдура (Словакия) с 30 удара, второто място си разделиха Боян Главич (Словения) и Сергей Подушкин (Русия) с 33 удара, а трето място зае Ники Илиев (България) с 34 удара.

През месец май тази година Албена представи за първи път в България плажния голф като спорт, организирайки 2 поредни турнира за ученици и студенти от няколко държави. По-късно плажния голф се превърна в един от атракционите на плажната анимация на лято 2014, давайки възможност на гостите на комплекса да упражнят суинга си в „играта на честта”, наричана от много „игра на богатите”. Този спорт, зародил се на горещите италиански плажове през 1999 пренася играта от класическите игрища на плажа, при обикновените любители.

Събитието се осъществи благодарение на любезното съдействие и подкрепа на президента на ТК „Журналист” Георги Дончев, който е и главен организатор на 37-мото световно първенство по тенис за журналисти. То се провежда за трети пореден път в България, а юбилейната 45-та година на Албена и напълно обновените тенис кортове и съоръжения донесоха второ домакинство за комплекса. Участници в престижната спортна надпревара са представители от 50 печатни и електронни медии от цял свят. Сред тях личат имената на световни шампиони и медалисти от предишни години.
 


Сходни връзки

ІІІ турнир по плажен голф Албена 2014 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди