изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:43 EEST
Семейство от Кьолн изпрати голямo дарение за Добрич    
ОбществоМария и д-р Красен Дончев, спортна педагошка и лекар от Кьолн, дариха на дома за стари хора и на центъра за психично здраве  в Добрич болнично оборудване за над 100 000 евро.

Това е тяхната първа благотворителност за България. Двамата са възпитанизи на езиковата гимназия в Добрич.  Днес в заведенията разтоварват 70 болнични легла, специално пригодени и за лежащоболни, матраци.  Всяко от леглата струва между 1400 и 2000 евро.  Оборудването е от клиниката по психиатрия, психотерапия, психосоматика и неврология в град Ремсчеид до Кьолн, а четирите антидекубитусни матраци са дарение от дом за стари хора в град Брецкерфелд до Хаген, провинция северен Рейн-Вестфалия.
Семейство Дончеви осигуряват медицинското оборудване от болници в региона, координират акцията и помагат при товаренето.  Под формата на обратна връзка след пристигането на дарението те разказват на дарителите,  показват снимки, къде са отишли даренията.


 


Сходни връзки

Семейство от Кьолн изпрати голямo дарение за Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди