изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:43 EET
С ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ – НА КРАСИВО МЯСТО!!!    
Туризъм132-ма ветерани туристи от 23 клуба от страната  участваха във II-рия национален морски поход  „Предизвикателствата и красотата на Северното Черноморие“.

      С плакат „ДОБРЕ ДОШЛИ, ПРИЯТЕЛИ!!!“ представители на Клуб на туристите ветерани „Одисей“ гр.Добрич , посрещнаха  гостите от Берковица, Благоевград, Велинград, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Казанлък, Калофер, Костинброд, Лом, Пловдив,  Преслав, Провадия,  Русе, Сливен,  София, Хасково,  Червен Бряг,  Ямбол.
       След кратка разходка  и посещение на  забележителностите в града отпътувахме за Детски комплекс „Виктория“ гр.Балчик за настаняване.
       Постарахме се за тези три дни да предложим на туристите маршрути, в които да се срещнат с предизвикателствата и красотата на Северното Черноморие.
       Ден първи – преход от к-с Виктория по бетонната алея край морето до Двореца на румънската кралица Мария – разглеждане на Двореца и Ботаническата градина.
       Ден  втори – след посещение на Камен бряг и Вечното огънче,  се отправихме към красивия залив Болата, включен в списъка на най-красивите заливи . За тези, които имаха желание остана време да се потопят за кратко в морето. За около 20 мин. по стълбичките се покатерихме на обзорната височина до Фара, откъдето се наслаждавахме на морската шир и красивия бряг на север и на юг. Продължихме прехода по високия бряг и след около час стигнахме до н.Калиакра – разходка, среща с миналото, радост от появата на делфини, обяд.
       Поизморени, но с много впечатления и емоции се насочихме към автобусите за заслужена почивка в базата.
       Доволни от преживяното през деня и двете вечери преминаваха във веселие, изпълнения на талантливи туристи,  хора, танци – благодарение на музикалния отговорник, наш ветеран Божан Станев. Втората вечер за всеки имаше парче от голямата красива торта за рождения ден на Клуба (Спонсор - един от нас туристите ветерани – д-р Любомир Драганов).
       Благодарим от сърце на всички туристи, които уважиха и приеха поканата ни и нека тази традиция продължава. Изпълнени сме с уважение към тези хора на по 60, 70, 80 години -  възхищаваме се на бай Райко Николов от Габрово – 91 годишния ни участник, бай Илия от Ямбол,  които сигурно много обичат природата, щом са загърбили здравословните си и финансови проблеми, но са с бодър и откривателски дух.
       На третия ден се разделихме -  и гости и домакини с „ДО НОВИ СРЕЩИ, ПРИЯТЕЛИ!!!
Клуб на туристите ветерани „Одисей“ - Добрич
 


Сходни връзки

С ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ – НА КРАСИВО МЯСТО!!! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди