изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:42 EEST
От хотел "Президент" в Минск чакаме провъзгласяването на мира в Украйна    
По светаПремиерите на Донецката и Луганската републики вече са в столицата на Беларус, в момента започват решаващите преговорите с Киев

Премиерите на двете републики – Александър Захарченко и Игор Плотницкий ще представляват интересите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики на заседанието на контактната група за разрешаването на ситуацията в Украйна. Тя ще тя трябва да започне в 14.00 днес в Минск, предаде ИТАР-ТАСС. На заседанието на групата в хотел "Президент" може да бъде съгласуван план за прекратяване на огъня в Източна Украйна. Това е вече третата среща на контактната група Русия-Украйна-ОССЕ. Първите две се проведоха на 31 юли и 1 септември. На последната украинската страна бе представена от бившия президент на Украйна Леонид Кучма, Русия – от посланика на Русия в Киев Михаил Зубаров, ОССЕ – официалният представител на действащия председател на ОССЕ за кризата в Украйна Хайди Талявини. В заседанието участваха и представителите на ДНР и ЛНР Андрей Пургин и Алексей Карякин.

Украйна се готви да подпише споразумение за прекратяване на огъня със сепаратистите, което може да сложи край на продължаващите близо пет месеца кръвопролития и чийто провал обаче може да отключи нови западни санкции срещу Русия, коментира Франс прес.

Преди началото на мирните преговори в беларуската столица Минск се възобновиха сраженията в околностите на стратегическото пристанище Мариупол – поредната гореща точка от конфликта, който създаде криза в отношенията между Запада и Изтока.

Има съобщения за тежки бомбардировки от тази нощ в Донецк – главното укрепление на сепаратистите в Източна Украйна, които подчертават колко крехко би било примирието.

Планът, разкрит тази седмица от руския президент Владимир Путин след телефонен разговор с украинския си колега Петро Порошенко, ще изиска изтеглянето на правителствените сили от голяма част от Донецка и Луганска области. Порошенко обаче изрази предпазлив оптимизъм относно възможностите за завръщането на мира в разединената бивша съветска държава и обеща да нареди прекратяването на бойните действия след подписването на споразумение.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

От хотел "Президент" в Минск чакаме провъзгласяването на мира в Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди