изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:20 EEST
ПРИЕМАТ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ДУХОВНИТЕ НАГРАДИ    
КултураОбщината в Добрич обяви, че вече приема предложения за присъждане на годишни награди „Добрич“ в областта на културата и науката. Тази година присъждането им ще става, според новите правила, които неотдавна прие Общинският съвет.

Годишните награди в областта на културата и науката „Добрич” /наградите/ имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки постижения и принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката.
Наградите са една колективна, една индивидуална награда и една награда за млад творец или учен /до 35 години/. Същите нямат конкурсен характер. Присъждат се приживе.
Наградите се връчват на специална церемония по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители, организирана от Община град Добрич. Те  включват диплом, парична сума в размер на 1500 лв. за колективната награда, 1000 лв. - за индивидуалната награда, и 1000 лв. – за награда за млад творец или учен.
Наградите се присъждат за постижения през периода от 1 септември на предходната година до 1 септември на годината на присъждане.
Предложенията за наградите се правят от културни, образователни и научни институти и организации, творчески звена, съюзи и синдикати, неправителствени организации и граждани в писмен вид с мотивировка до кмета на общината в срок до 20 септември. Заедно с тях в писмен вид се подават и предложения за членове на комисията по оценяване и присъждане на наградите. Не се приемат самопредложения за номинации.
Физическите и юридическите лица могат да правят само по едно предложение, съответно за колективна, за индивидуална награда и за награда за млад творец или учен.
Предложенията се разглеждат и оценяват от комисия в състав от минимум пет члена, включително председател и секретар. Председател на комисията е заместник-кметът в ресор „Хуманитарни дейности“. По преценка на комисията награди могат и да не се присъждат. Комисията може да присъжда допълнително грамоти за принос в науката и в духовното развитие на град Добрич по своя преценка. НДТ


 


Сходни връзки

ПРИЕМАТ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ДУХОВНИТЕ НАГРАДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди