изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:43 EEST
Пороите взеха жертва: Жена се удави в колата си в района Отманли-Ченгене скеле Издирва се момиче    
Новини

Жена се е удавила в района Отманли-Ченгене скеле. Пожарникари са открили тялото й в автомобил. Издирва се младо момиче, родено през 1993 г. В търсенето участват много пожарникари, очаква се да се включи и хеликоптер. На самото Ченгене скеле са завлечени от пороя много лодки и рибарски постройки, има обърнати автомобили, съобщи кметът Николов, който е в момента там, съобщи Фокус.



Другата кризисна точка е „Победа”. Залята е голяма част от квартала, също и улица „Индустриална”.

В момента автобус 211 заобикаля по околовръстното – временно, докато се оттече водата.

15 души от „Победа” са евакуирани и настанени в приюта за бездомни на ул. „Китка” №5 – това е в отсрещния квартал „Акации”. Нахранени са и са на сухо. Из града има паднали клони – работи се по отстраняване и почистване. На няколко места из периферните селища в общината има паднали електрически стълбове. Работи се и по този проблем, но за момента няма ток в селата Димчево, Твърдица. Няма ток на няколко места в самия град Бургас – на улиците „Дебелт”, „Мария Луиза”, „Оборище”. И тук възстановителните екипи работят.

Mинистърът на вътрешните работи Йордан Бакалов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пътуват за Бургас, където обстановката е усложнена, поради обилните валежи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Над 320 спасителни операции извършиха пожарникарите и спасителите за последното денонощие. Малко преди 3 часа тази сутрин е получена информация за усложняване на обстановката на територията на област Бургас. Според полученото съобщение има бедстващи хора в кварталите Победа, Акациите, Крайморие и рибарско селище Отманли между областния град и Созопол. Спасителни екипи веднага са били изпратени на посочените адреси и са евакуирали над 20 човека. Към момента се извеждат хора от село Ново Паничарево, като няма данни да прелива местния язовир.

В знак на почит към паметта на загиналата жена Община Бургас отменя единствения концерт в програмата си за днес – музикално-поетичния спектакъл „Морето”, насрочен за 12.00 часа на острова. Концертът в Българово днес от 18.00 часа, посветен на 40 години от обявяването на селището за град, ще започне с минута мълчание. Ритуалите, посветени на Съединението, остават.

Затворени са пътищата между Созопол и Приморско и Приморско и Китен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Интензивните валежи са нанесли щети по пътните артерии на територията на област Бургас. Към момента е затворен главният път между Созопол и Приморско и Приморско и Китен. Причината е река Ропотамо, която е излязла от коритото си. В района са разположени полицейски патрули, които спират движението и насочват водачите към най-близкото населено място.

Управителят на бургаска област е разпоредил да бъде задействан кризисният план за действие на всички държавни институции, заяви директорът на ОД на МВР комисар Георги Костов.

Най-голямо количество валежи за последните 12 часа са отчетени в Бургас – 84 литра на квадратен метър, Казанлък – 55 литра на квадратен метър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ) за Фокус.

В останалата част на страната: Хасково – 49 литра, Ловеч – 42 литра, във Враца и Чирпан измереното количество валежи е 23 литра на квадратен метър. През по-голямата част от денонощието се очаква да продължи да превалява, на места валежите ще са интензивни – главно в Горнотракийската низина, Рило-Родопската област и Северозападна България. В края на деня се очаква интензитетът да отслабне, но не и да спре да вали.  http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Пороите взеха жертва: Жена се удави в колата си в района Отманли-Ченгене скеле Издирва се момиче | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди