изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:34 EET
Очевидец на ужаса край Бургас: Камелия викаше два часа, но пожарната не си свърши работата    
Новини С въже, направено от кабел на разклонител, се опитали спасителите на пътя Созопол-Бургас да спасят хората от закъсалите във водата коли. Няколко души били измъкнати по този начин, но не и 69-годишната Недялка Танева и 21-годишната Камелия Желязкова.

Автомобилите, в които са пътували двете загинали жени, са се движели в посока към Бургас. На 16 километра колите им са пометени от приливна вълна, дошла от гората заради преляла малка рекичка. Вълната минава през целия централен път и блъска колите в намиращите се в близост дере. Във воден капан са заклещени четири автомобила. В два от тях се возят жените, намерили смъртта си в бедствието.

69-годишната Недялка Танева остава заклещена в колата си, съпругът й е спасен от двама мъже, които правят въже от кабели. Въжето достига и до 21-годишната Камелия Желязкова, но момичето е отнесено от втора приливна вълна. Вълна, която залива и местността Чегене.

Двама оцелели от потопа – Боно и Борис, пътували в същата колона бедстващи автомобили, разказаха пред Нова телевизия, че когато водата започнала да приижда, те спрели автомобила си и се опитали да отбият движението. Един джип, обаче, продължил напред и по него се подлъгали и другите коли. Водата отнесла джипа, който се спрял в две дървета, втората кола, в която пътували Камелия и компанията й, отишла в дерето. „Червената „Опел Корса“ просто като шамандура я поде водата и я завлече в дерето, където вече не я виждахме, тъй изгаснаха и светлините там“, разказа Борис.

Той чувал крясъците на младите хора. Веднага се обадили на 112. Другият младеж разказа, че първата пожарна кола дошла след 10 минути, но не свършила нищо. „Те, общо взето се бавеха. Имаше едно момче – Милен или Младен Атанасов, който беше вече организирал екип. И докато дойде втората пожарна бяха извадили 6-7 човека“, обясни той.

Същият Младен или Милен, заедно с двама българи и двама чужденци, спасявали хората с въжето от кабел.

„С една малко по-голяма мотивация от страна на първата пожарна кола и малко по-добра техника това момиче, което пред мен два часа викаше, щеше да бъде спасено“, заяви Борис, който никога няма да забрави ужаса от преживяното. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Очевидец на ужаса край Бургас: Камелия викаше два часа, но пожарната не си свърши работата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди