изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:14 EEST
Д-р Мохд Абуаси: България е мишена на терористите от “Ислямска държава!”    
Интервюта На картата на джихадистите сме... тяхна територия!

Д-р Мохд Абуаси е роден през 1960 г. в град Рамала, на 16 км от Йерусалим. Преселва се в България през 1984 г. Завършва журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". По-късно защитава докторат по политология в областта на международните отношения. Тясната му специалност е ислямският фундаментализъм и ислямистките партии по света. От 15 години е български гражданин. През 2005 г. става директор на новосъздадения у нас Център за близкоизточни изследвания. Той е анализатор на Арабската пролет, както и на случващото се в Турция. Ексклузивно за “ШОУ” д-р Абуаси разкрива как е създадена терористичната организация “Ислямска държава”, която стана печално известна с най-жестоките екзекуции напоследък в Сирия и Ирак! Оказва се, че и България е на картата на джихадистите!- Д-р Абуаси, как се появи джихадистката терористична организация “Ислямска държава”, за която се твърди, че е по-страшна от “Ал Кайда”?
- През 2003-2004 година, след като американците окупираха Ирак, тези елементи влязоха там! Начело беше Абу Мусаб аз-Заркауи. Той първоначално има собствена организация  - "Таухид уа джихад", която не е към “Ал Кайда”, но през 2005 г. той става член на “Ал Кайда” и неговата организация също става част от нея. Заркауи загива през 2005 г. Наследява го Абу Омар ал Багдади. Заедно с още няколко организации създават терористичната организация “Ислямска държава в Ирак”. През 2010 г. Абу Омар ал Багдади загива и начело на организацията го наследи Абу Бакер ал Багдади. Когато започва войната в Сирия, те изпращат свои хора там и е създаден фронтът “Ал Нусра” като клон на “Ислямска държава в Ирак”. “Ал Нусра” става популярна в медиите по целия свят. Те воюват срещу светската власт в Сирия с помощта на американците, на турците, на катарците, на Саудитска Арабия и др., които ги спонсорират, пращат им оръжие и десетки хиляди бойци от Европа и света, които минават през Турция. Когато “Ал Нусра” става много силна, шефът на “Ислямска държава в Ирак” Багдади нарежда да бъде сменено името на организацията от “Ал Нусра” на “Ислямска държава в Ирак и Ливанта”. Ливанта се нарича Сирия, Ливан, Йордания и Палестина. Голяма част от “Ал Нусра” отказват да изпълнят тази заповед! Багдади обаче вече е силен –

има ресурси, има пари, има оръжие!

В момента контролира територия в Ирак и Сирия, горе долу, колкото България, с бюджет над 7 млрд. долара, с армия от около 120 хиляди камикадзета, защото всеки техен член е камикадзе! Те обявяват, че тяхната “държава” става ислямски халифат! А самият Багдади се обявява за халиф! С обявяването на организацията “Ислямска държава в Ирак и Ливанта” за халифат, а Багдади за халиф, той претендира, че представлява мюсюлманите по целия свят и всяка ислямска територия трябва да му се подчини, че всеки мюсюлманин по целия свят е под негова власт, че той представлява исляма в целия свят! Нещо като папата, но с политически правомощия! Терористичната организация в Нигерия “Боко Харам” наскоро обяви, че преминава към него!

Преди 2 месеца организацията се преименува на “Ислямска държава” - ясен знак, че вече амбициите на “халифа” Багдади не се ограничават само с Ирак и Ливанта, а се разпростират върху мюсюлманите в целия свят!

- Какви са по-точно и конкретно амбициите на самообявилия се за халиф Багдади?!
- България фигурира на картата на “халифата”! Тази карта включва всички държави, които едно време са били под ислямско владичество, както България, примерно, е била под турско! Те, според “халифа” Багдади

трябва да бъдат освободени!

Според тях, те са окупирани в момента от “неверници”! И трябва да бъдат освободени от тях! На тази карта са Балканите, Испания, Португалия, Северна Африка, Средна Азия до границите с Китай!

- Как наричат тази карта?!
- Това е територията на “Ислямска държава”! Това, което е под техен контрол, е под техен контрол, което не е – трябва да бъде “освободено”!

България, според тях, е ислямска, окупирана от неверници земя и мюсюлманите в България са длъжни да се подчиняват директно на “халифа” Багдади! Това е тяхното тълкуване и тяхната логика!
Въпреки че това е организация, и никой никога няма да я признае за държава, в нея има много елементи на държава. Контролират широки територии, имат икономика, структури, армия, имат си и народ... “Столиците” са им град Мусол в Ирак и град Ракка в Северна Сирия.

- Застрашена ли е България от “Ислямска държава”? Могат ли да решат да тръгнат да ни освобождават?!
- Опасността за България идва от това, че между нас и тези терористи стои само Турция! А границите ни с Турция са много леко охранявани.

Има потенциална опасност

да влязат някои техни представители, прикрити като бежанци. Цената на трафика от Турция към България е 1200 евро на човек! От Турция към Гърция – 2000 евро! Към Италия – 2000 долара!
Обезпокоително е, че джихадисти от “Ал Кайда” и “Ислямска държава” могат да влязат безпрепятствено в България! Решат ли, могат да го направят и никой не може да им попречи! Потокът на бежанци към България намаля не заради мерките за сигурност, които се вземат по границата! Това се случи, защото обикновените хора разбраха, че ако дойдат в България, ще гладуват! Те предпочитат да отидат в Гърция, а оттам да заминат за Швеция, или Западна Европа! А колкото до това, че сме на картата на “Ислямска държава”, това е по-скоро част от тяхната пропаганда! Но не може да се отрече, че е част от тяхната програма в далечен план! За момента изпълняването на такава програма е абсурд!

- Как се обучават терористи за “Ислямска държава”?
- В техните сайтове “Ислямска държава” и “Ал Кайда“ пускат цели курсове

как се правят експлозиви!

Има и идеологически уроци. Хората, които се занимават с набирането и обучението на терористи, ги намират и в джамиите, и чрез фондации. След това ги изпращат в Сирия и Ирак. Там те отиват в казармите на “Ислямска държава” за 2, 3, 4 месеца и ги подлагат на 24-часова физическа и психическа обработка! И стават такива, каквито ги виждаме!

В “Ислямска държава” има терористи от 50 държави! Испанците бяха арестували един български гражданин, който изпраща мюсюлмани от Испания за там! Те не приемат други. Но има християни, които приемат исляма, за да заминат! Там има български граждани от сирийски произход, но нашите служби ги знаят кои са! Те едва ли ще се върнат тук!

Има хора от Косово, Босна, Англия, Франция, Белгия, Холандия, Канада, САЩ. Там имаше двама етнически французи от богато семейство. Приели исляма и заминали за Сирия. Там единият

се взривил като камикадзе в едно училище и убил 8 деца!

Един англичанин рапър стана техен член, един играч на “Ливърпул” стана член на “Ислямска държава”! Има и двама лекари…!

В България има доста християни, които станаха не само мюсюлмани, но и салафити! Един български студент, много интелигентно, много свястно момче, напусна университета и стана салафит! От Русе две момчета - също! Не са станали джихадисти, но станаха салафити – това е само идеологията! Много лесно могат да станат и джихадисти, ако се намерят хора да ги обработят в тази посока! Ислямът, като всяка друга религия, е толерантен, проповядва любов! Но тези хора изкривяват исляма, вземат цитати от Корана, в които се говори за война, и ги изваждат извън контекста! Джихадистите са може би 1 на 10 000 от мюсюлманите в целия свят, които са 1 млрд. и половина! А според джихадистите - и останалите мюсюлмани също са неверници! Аз, според тях, съм неверник! Или с тях, или против тях! Досега над 90 процента от жертвите на джихадистите в Ирак и Сирия са мюсюлмани. Тези хора не трябва да се наричат ислямисти, защото така се свързват по един или друг начин с исляма! Това са обикновени престъпници терористи!

- Колко са джихадистите в “Ислямска държава” от Европа и Америка?
- Твърди се, че в “Ислямска държава” има 12 хиляди души от Европа и Америка, но цифрата е много по-голяма! И тези хора не са бедни, този човек, който отряза главата на американския журналист, както се разбра, е

от богато семейство, милионер, с къща са 1 млн. лири в Лондон!

Така че причините тези хора да станат джихадисти, не са икономически.

От 19-те човека, които участваха в терористичния акт на 11 септември и взривиха кулите в Ню Йорк, 11 бяха милиардери, не милионери! Бедните не отиват там! Бедните искат пари, а който иска пари, няма да иде да се взривява!

- Какви са всъщност тези хора?
- Хора с чувство за малоценност, такива, които търсят духовна стабилност и равновесие чрез религията, търсят смисъл на живота!

Изолират ги от действителността, започват да им дават нова картина на света, нова философия и те се чувстват като омагьосани! Те ги ангажират от отварянето на очите сутрин, до затварянето на очите вечер, да осъществяват връзката с Аллах! Има начин как да станат от леглото, как да влизат в банята, да излизат от банята, каква молитва трябва да кажат, като излизат от къщи, като отидат на работа, как да се смеят, защото не могат да се смеят на висок глас! Те се контролират непрекъснато 24 часа в денонощието, все едно от полиция, а този полицай е Аллах!

Само за 2-3 месеца, колкото и да е силен човек, няма да остане същият! Това се случва и на място и след като ги изпратят в Сирия и Ирак!

- Как стигат джихадистите до Ирак и Сирия?
- На един терорист му трябва само да стигне до Турция, защото границите на Турция с тази “държава” са отворени! Турското правителство толерира тези терористи! Понякога от 2000 души връщат двама, само за да се каже, ето, ние ги връщаме! Сирийските граници, които “Ислямска държава” контролира, са вече около 200 км, но боевете им с “Ал Кайда” продължават за завоюване на още територии! Двете най-големи терористични организации воюват помежду си, а “Хизбула” пък воюва срещу тях и защитава християните в най-големите сирийски градове! “Хизбула”, която е в списъка на терористичните организации в Америка, воюва срещу “Ал Кайда” и “Ислямска държава”, които получават оръжие и пари от САЩ и Западна Европа! А оръжието на “Хизбула” идва от Иран и Сирия. Такива парадокси има! Американският президент Барак Обама каза, че на САЩ им предстоят да водят много дълга война с “Ислямска държава”. Защо?! Как режимът на Саддам Хюсейн беше свален за една седмица, който беше 10 пъти по-силен от тази терористична организация?! САЩ имат нужда от присъствието на “Ислямска държава” в региона,

за да могат да заплашват другите държави там с тях!

Преди няколко месеца дългогодишният държавен секретар на САЩ и кандидат за президент Хилъри Клинтън казва пред американския Конгрес: “Ние създадохме “Ал Кайда” в Афганистан да воюва срещу руснаците и направихме грешка. Сега повтаряме същата грешка, като помагаме на “Ислямска държава” в Ирак!” В последната си книга, която излезе преди около месец, тя също признава: “Ние имаме голям принос в създаването на “Ислямска държава”!”

Тези неща могат да се прочетат във всеки голям европейски и американски вестник, но в България подобни теми са табу! България трябва да води по-балансирана политика и да не позволява да бъде ръководена от посолствата на чужди държави, колкото и силни да са те! Аз съм лоялен към тази държава и я обичам, защото само добро съм видял от нея. Никога не са се отнасяли лошо към мен. Не съм почувствал някой да ме дискриминира. 99 процента от моите приятели са българи. За съжаление ние в България нямаме много политици, които защитават националните интереси. Имаме политици комплексари, с чувство за малоценност спрямо по-силните! Кога хората в България започнахме да слушаме за терористите от “Ислямска държава”? Когато обезглавиха американския журналист! А за стотиците глави, които бяха отсечени в Ирак и в Сирия, за хилядите заложници, жени и деца, които държат там, жени, които ги продават за робини, никой в България не е чул! Никой не се интересува! Миналата седмица 250 сирийски войници бяха съблечени голи, караха ги като овце и

после ги застреляха и им отрязаха главите!


Това военно престъпление ли е, или не е?! В град Ракка, в Източна Сирия, един джихадист от Австралия накара 7-годишното си дете да си играе с отрязана глава на сирийски войник! И често принуждават децата войници в техните лагери да гледат, когато режат главите на техните врагове!

- Терористите от “Ислямска държава” провеждат психологическа война срещу света с клиповете за зверствата си...
- При “Ал Кайда” има специални отряди от камикадзета! Докато, за да станеш член на “Ислямска държава”, това значи, че по подразбиране си камикадзе! Целта на тези хора е да печелят войната преди още да започне! Когато режат глави и го показват по Интернет, те искат да всеят страх по света и да деморализират войниците там! По-големите техни битки ги печелят с много малък брой хора, войниците бягат само като ги видят! В Ирак, в град Мусол, където имаше цяла дивизия от държавната армия, тя беше победена от 2000 терористи от “Ислямска държава”! Тяхната тактика е следната: Пускат напред няколко камикадзета с коли-бомби с 10-20 тона експлозиви, след това започват да изстрелват ракети, настъпва страх и паника! В същото време атакуват!

- Ужасяващият клип с обезглавяването на американския журналист бил манипулиран, появи се такава експертиза от британски експерти. Убийството било извършено “зад кадър”, по друг начин…
- Доскоро екзекуциите, които се извършваха от “Ислямска държава”, се показваха изцяло – снимаха как режат главите от начало до край, без маскировка, без нищо! На 24 август излезе заповед от Багдади, която забранява на членовете на “Ислямска държава” да показват процеса на рязането на самата глава, без изричното съгласие на ръководството на джихадистите! Такъв е и случаят с американския журналист. Те само сложиха ножа на гърлото и ... не показаха самото рязане!

Много слухове се появиха и за нашите шофьори преди години –

че това не били те, че било постановка...

Защо да правят постановки?! Това е всекидневие в Ирак и Сирия! Досега терористите от “Ислямска държава” са отрязали хиляди глави!

- Говорихме в предишно интервю за хора в България, които са забогатели покрай кризата в Сирия?
- Да, те работят за проамериканската опозиция в Будапеща. Те допреди време нямаха какво да ядат, а станаха милионери и имат къщи в Симеоново! Тогава ви казах, че видях паспорта само на един от тях. 60 пъти беше влязъл и излязъл в Сирия само за един месец! Всяко излизане е една кола! По 500-1000 долара на кола! Повечето крадени коли в София заминаха за там! Има данни, че те са използвани за коли-бомби там! Дори се появи снимка на една кола с видинска регистрация с две отрязани човешки глави върху нея!

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Д-р Мохд Абуаси: България е мишена на терористите от “Ислямска държава!” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди