изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:29 EEST
ПОДНОВЯВАТ ИЗПЛАЩАНЕТО НА ПОМОЩИ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО В ДОБРИЧ    
НовиниОт вчера  до 12 септември семействата от Добрич, пострадали от наводнението на 19-20 юни, които са включени в списъците за финансова помощ от кампания на БЧК, но не са я получили, ще могат да получат средствата си. От одобрените за подпомагане в град Добрич 700 семейства, не са ги получили все още 125 домакинства.

Причините за това са различни – едни са отсъствали от града, други са изтървали сроковете, някои не са били с установен адрес, при други е трябвало да се доуточнят щетите.
Помощите си ще могат да получат и 46 семейства от община Добричка, които също са одобрени за подпомагане от кампанията на БЧК. Въз основа на направените оценки на щетите от експертите на община Добричка и определените критерии, е решено да бъдат подпомогнати 46 семейства с общо 31 900 лева. Най-големи суми – по 1500 лева, ще получат осем семейства, които са загубили домовете си при потопа. По 800 лева ще получат семейства, които имат унищожена покъщнина и нужда от частичен ремонт, а тези, които трябва да бъдат подпомогнати само за частичен ремонт – по 300 лева. 
Изплащането на помощите ще става от 10 до 15 часа в сградата на БЧК на ул. „Отец Паисий” № 19, стая №4, срещу лична карта или нотариално заверено пълномощно за конкретния случай, съобщиха от хуманитарната организация.
От кампанията на БЧК за Добрич са отпуснати първоначално 449 000 лева и  допълнително 4 900 лева, а сега 31 900 лева за община Добричка. НДТ


 


Сходни връзки

ПОДНОВЯВАТ ИЗПЛАЩАНЕТО НА ПОМОЩИ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди