изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:35 EEST
ПОЛИЦИЯТА ЗАСИЛВА МЕРКИТЕ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕТО НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ    
Ред и сигурностСтартира традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя”. Тя ще се проведе от 15 септември до края на месеца. Акцията е предхождана от Седмица за превенция по детска пътна безопасност, която започна вчера.  Водят се разговори с общинска администрация за извършване на съвместни огледи на пътната маркировка, пешеходните пътеки, осветлението и сигнализацията в населените места, съобщи Евелин Енев – инспектор в сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР в Добрич.

Изпратено е писмо до Регионалния инспекторат по образованието за провеждането на беседи по пътна безопасност в детските градини и сред децата от основен и начален етап на обучение. 
През настоящия месец са предвидени работни срещи с представители на РИО Добрич, кметове на общини с цел набелязване на съвместни действия по организирането на новата учебна година и недопускане на нарушаване на обществения ред.
Служители на районните управления на МВР в Добрич, Шабла, Каварна, Балчик, Албена, Генерал Тошево и Тервел ще проведат срещи с директорите на всички училища и детски градини на територията на областта. Засилено полицейско присъствие ще има през цялата учебна година в близост до учебните заведения. Органите на "Пътна полиция" ще упражняват контрол в близост до учебните заведения за контрол при спазване предимството на пешеходците от страна на водачите, както и на правилата за пресичане от пешеходците.
През изминалата учебна година – от 15 септември до 30 юни, на територията на ОД на МВР в тежки пътно-транспортни произшествия са участвали 18 деца и младежи до 19-годишна възраст. От тях един е загинал и 17 ранени. През лятната ваканция на т. г. През тази лятна ваканция са ранени 9 деца и младежи, докато през м. г. ранените са били 16, а жертви не е имало. НДТ


 


Сходни връзки

ПОЛИЦИЯТА ЗАСИЛВА МЕРКИТЕ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕТО НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди