изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:29 EEST
150 СТУДЕНТИ ОТ 7 ДЪРЖАВИ СЪБИРА „ВИА ПОНТИКА” В БАЛЧИК    
КултураС концерт на Тони Димитрова на 9 септември в Белия град за седма поредна година ще бъде даден старт на международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“. Възпитаници на висши училища по изкуствата от България, Испания, Словения, Азербайджан, Узбекистан, Турция, Германия в продължение на десет дни ще дадат възможност на жителите и гостите на Балчик и Албена да станат съпричастни с техните творчески послания.

В емоционалната палитра от ежедневните прояви се вплитат концерти, изложби, театрални спектакли, кинопрожекции, ателие по улично изкуство. Енергийните центрове, които ще обединяват  талантливите млади хора в Балчик, са храмът „Св. св. Константин и Елена“, Художествената галерия, читалище “Паисий Хилендарски“, Каменната зала и Ботаническата градина в Двореца. В Албена  фестивалните прояви ще се провеждат в хотел „Фламинго Гранд“ Grand Hall.
Сред заглавията в театралния афиш са „Колекцията“ от Харолд Пинтър, „Карай да върви…“ по „Кандид или оптимизмът“ на Волтер, „Не падай духом“ от Станислав Стратиев, „Еснафска сватба“ от Бертолт Брехт, „Изгубеното  щастие  или елипсата на един вик“ по текстове на Федерико Гарсия Лорка и кукленият спектакъл „Приказка за елфи“. Паралелно с традиционната експозиция на живописни творби на младите художници, която рамкира фестивалната програма, са предвидени още две изложби – „Плакат и визуална комуникация“ и „Очите на надеждата“. Прожекциите на филми от седмото издание на  наградата СИЛЕКТ - Световната асоциация на кино и телевизионните училища, ще започват в 19 часа на 14 и 15 септември в  хотел „Фламинго гранд“ в Албена.
Десетдневният творчески диалог на младите в изкуството „Виа Понтика“ в Белия град се осъществява ежегодно с изключителната финансова подкрепа на община Балчик и съдействието на кмета Николай Ангелов. Партньори и спомоществователи на форума са Историческият музей, Художествената галерия и читалище „Паисий Хилендарски“ в Белия град, Държавен културен институт-Културен център „Двореца“-Балчик, Университетски ботанически градини, КК „Албена“, БК “Горна баня“, ресторант „Тихото гнездо“. НДТ


 


Сходни връзки

150 СТУДЕНТИ ОТ 7 ДЪРЖАВИ СЪБИРА „ВИА ПОНТИКА” В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.49 секунди