изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:09 EEST
ЗАПОЧНА ИЗПЛАЩАНЕТО НА ПОМОЩИТЕ ОТ КАМПАНИЯТА „ЗАЕДНО В БЕДСТВИЕТО“    
НовиниСлед извършените проверки фондация „Помощ за благотворителността в България“ дава на повече семейства, но по-малко средства от дарението

От днес започна изплащане на помощите на пострадалите от наводненията в Добрич домакинства от кампанията „Заедно в бедствието“. Парите са събирани както по банков път, така и чрез sms-и на единния дарителски номер 17 777.
От фондация „Помощ за благотворителността в България“ припомниха, че на 4-и август Общественият съвет на кампанията е одобрил  за Добрич сумата от 442 500 лева, които да бъдат разпределени, според степента на щетите, отразени в приетите от общинската администрация критерии и използвани и от дарителската акция на БЧК. Общественият съвет е избрал да подкрепи най-пострадалите от първите три групи от общо 7, според тези критерии.
Фондацията преведе сумата на Община Добрич с договор за дарение с условие от 6 август 2014.
След публичното изнасяне на списъците на одобрените домакинства в Община Добрич, направено по настояване на организаторите на кампанията, само за няколко дни бяха получени десетки жалби.  Затова средствата бяха временно блокирани до изясняване на ситуацията.
На 28 и 29 август изпълнителният директор на фондацията лично е направил проверка на списъците, срещнал се е с пострадали, доброволци и представителите на общинската администрация.
На място са установени множество проблеми, сред които най-важен - липсата на различие в степенната на пораженията на имотите на следващите три групи пострадали.
На базата на извършената на място проверка и с помощта на две доброволчески групи списъкът е бил коригиран. Общественият съвет на "Заедно в бедствието" е приел поправките и одобрил изплащането на помощите.
Коригираният списък с 357 домакинства ще бъде изнесен от Община Добрич на публично място, като гражданите могат да подават заявления за включване в срок до 12 септември на имейл bcaf@bcaf.org. След тази дата нови предложения няма да бъдат разглеждани, информираха от фондацията.
От Община Добрич вчера съобщиха, че нови 112 домакинства са включени в списъците на пострадалите при наводнението на 19-20 юни в Добрич, които ще получат средства от  фондация „Помощ за благотворителността в България“. От преведените 442 500 лв. на Община Добрич, 58 семейства ще получат по 2000 лв., 241 семейства ще получат по 1000 лв., а по 400 лева ще бъдат разпределени на 58 семейства. Фондацията е взела решение да увеличи списъка на нуждаещите се домакинства с още 112. По този начин от организацията са разпределили средствата по нов начин. С новите списъци всеки може да се запознае на фасадата на Община Добрич по ул. „България“12.
Сумата, която ще бъде разпределена, е 380 200 лева. Остатъкът от 62 300 лева ще бъде разпределен по решение на фондацията. Община Добрич ще започне да изплаща средствата от днес директно по декларираните сметки от правоимащите. Гражданите, които не са декларирали банкови сметки, могат да го направят в Центъра за услуги и информация.    

Междувременно, националната кампания "Заедно в бедствието" набира подкрепа и за пострадалите през последните дни населени места в областите Монтана, Бургас, Стара Загора, Хасково.
Дарения на парични средства могат да се направят на:
Фондация „Помощ за благотворителността в България“
IBAN: BG50UNCR70001520942389
BIC: UNCRBGSF
Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
Име: (ФПББ)
Основание: наводнение 2014
Можете да помогнете също като изпратите съобщение с текст – DMS ZAEDNO на номер 17777, обявен от Български дарителски форум или на кратък номер 1466, обявен от БЧК за всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ИЗПЛАЩАНЕТО НА ПОМОЩИТЕ ОТ КАМПАНИЯТА „ЗАЕДНО В БЕДСТВИЕТО“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди