изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:23 EET
19 СЕМЕЙСТВА ОБЖАЛВАТ В СЪДА ОТПУСНАТИТЕ ПОМОЩИТЕ ОТ БЧК ЗА НАВОДНЕНИЕТО    
Ред и сигурностВ Административен съд Добрич са образувани деветнадесет дела по жалби на граждани срещу размера на сумите, определени от Общинския обществен съвет, за пострадалите имоти от наводнението на 19 юни, съобщи председателят на съда Красимира Иванова.

18 от заведените дела са от граждани, които са получили от кампанията на БЧК помощи в размер на 650 лева, а едно е за 150 лева.  Всички те оспорват размера на дарението.
Припомняме, че Общественият съвет реши да бъдат подпомогнати 700 семейства, като разпредели 449 000 лева, набрани чрез националната кампания на Българския червен кръст. Най-много средства - по 1600 лева, взеха 80 семейства, останали без  домове или чиито жилища са силно разрушени. За други 480 домакинства бе определена помощ по 625 лева, а за 140 - по 150 лева.
Засега делата не са насрочени, тъй като в жалбите не е посочено чий акт обжалват гражданите – на Общинския обществен съвет или на Националния обществен съвет. Към делата още не са приложени и списъците за разпределяне на средствата. След като стане ясно кой точно акт се обжалва, ще бъде преценено каква е подсъдността.- Възможно е делата да бъдат препратени към административно съдилище в София, ако се обжалва акт на Националния обществен съвет.
В Административния съд са заведени и две дела срещу отказ на дирекция „Социално подпомагане“ да бъдат предоставени еднократни помощи на пострадалите при наводнението. Те ще бъдат  гледани от съда в Добрич, тъй като актът е на дирекция „Социално подпомагане“ – Добрич.
Заведено е и едно дело срещу заповед на кмета Детелина Николова за премахване на пострадали постройки от наводнението. НДТ


 


Сходни връзки

19 СЕМЕЙСТВА ОБЖАЛВАТ В СЪДА ОТПУСНАТИТЕ ПОМОЩИТЕ ОТ БЧК ЗА НАВОДНЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди