изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:44 EEST
1 070 СА УЧЕНИЦИТЕ В ГЕНЕРАЛТОШЕВСКО    
Образование1070 деца ще прекрачат прага на 15 септември в шестте общински училища на територията на община Генерал Тошево, съобщиха от кметството. 128 са първокласниците тази година, като обичайно най-голям е техният брой в СОУ „Никола Й. Вапцаров” и ОУ „Христо Смирненски” в общинския център.

Образователните средища ще посрещнат учебната 2014–2015 година с всичко необходимо за реализиране  на пълноценни учебно-възпитателни дейности. Училищата са финансово стабилни. Класните стаи са приведени във вид и оборудвани с технически пособия и консумативи. Състоянието на материалната база и сградния фонд отговаря на всички изисквания за енергоефективност и оптимална учебна среда. Осигурени са кадровите потребности по различните изучавани предмети.
Образованието и младежките дейностите са водещи приоритети в политиката на община Генерал Тошево. В тази връзка значителна част от финансовия ресурс на общината се инвестира в предучилищната и училищната сфери. Добра практика се оказват и проектите с европейско финансиране, които администрацията съвместно с педагогическите екипи реализира в продължение на няколко години. Усилено се работи за това образованието да бъде достъпно и качествено и за децата от малцинствените групи.
В момента пред завършване са дейностите по благоустрояване на площите пред СОУ „Никола Й. Вапцаров”,  финансирани със средства от „Публична инвестиционна програма” на предходния кабинет, както и ремонтът на ОДЗ „Радост”, финансиран по проект „Красива България”. НДТ


 


Сходни връзки

1 070 СА УЧЕНИЦИТЕ В ГЕНЕРАЛТОШЕВСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди