изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:56 EEST
ПОВЕЧЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ ВЛИЗАТ В КЛАСНИТЕ СТАИ    
ОбразованиеКметът на Добрич ще открие учебната година в наводнената гимназия

На 15 септември година училищния праг в Добрич ще прекрачат 865 първокласници или с 9 повече от миналата учебна година. Всички деца, които за първи път ще чуят училищния звънец, ще получат от кмета Детелина Николова детската книжка „Добрич – моят роден край“ с лично обръщение. В повечето училища откриването ще започне в 9 часа с издигане на националния флаг и химна на Република България. Детелина Николова ще присъства на откриването на учебната година в Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, която пострада при наводнението през юни.
За новата учебна година целодневните детски градини ще посрещнат за първи път 2359 деца в 92 групи. В общинските училища ще се обучават над 8500 ученици в 359 паралелки и групи. План -  приемът на ученици след завършен седми клас и след завършено основно образование в общинските училища не е изцяло изпълнен. Закрити са една паралелка след завършен 7 клас и 2 паралелки след завършено основно образование, съобщиха от общината.
Оттам информират още, че ремонтите в учебните заведения приключиха навреме. В училищата са извършени ремонти на отоплителни инсталации, на физкултурни салони, санитарни възли, хидроизолация на покриви, подмяна на дограма и подови настилки и бояджийски ремонти на стойност над 360 000 лв. В общинските училища и детски градини са създадени нормални санитарни и хигиенни условия за безопасно обучение и възпитание. Закупени са и са доставени навреме необходимите учебници и учебни помагала за учениците от първи до седми клас и за подготвителните групи от детските градини на стойност над  560 хиляди лева.
    Община град Добрич изказва своята благодарност на всички училищни ръководства, педагози, служители, родители за проявеното съпричастие в решаване на основната ни задача - добричките деца да се обучават и възпитават в добри и качествени условия. НДТ


 


Сходни връзки

ПОВЕЧЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ ВЛИЗАТ В КЛАСНИТЕ СТАИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди