изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:24 EET
Нови наводнения в Хърватска, Босна и Херцеговина и Словения след циклона „Талия”    
По светаБелград. Продължава борбата с наводненията в Хърватска, Босна и Херцеговина и Словения, предава сръбската информационна агенция „ТАНЮГ”. След последните дъждове нивото на реките е опасно високо.


В Хърватска най-голямо ниво на водите е отбелязано в района на Карловац като опасността от наводнения постепенно се премества от западните към централните части на страната. Най-застрашен е районът на град Сисак, където са придошли водите на реките Купа и Сана. В борбата с водното бедствие са ангажирани 700 военнослужещи. В град Прийедор, Северна Босна и Херцеговина, са наводнени 250 жилищни сгради, въпреки че нивото на река Сана постепенно започва да спада. Населението продължава да гради диги, а пожарните служби да изпомпват водата от сградите. Десетки спасителни екипи евакуират с лодки жителите на засегнатите зони.
На територията на Словения са наводнени около 1000 жилищни и обществени обекта в централните и източните части на страната. Поройните дъждове са активирали повече от 240 свлачища.
За наводнения в централната част на Скопие предават македонските медии. Най-засегнат в столицата на Македония е квартал „Ченто”. http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Нови наводнения в Хърватска, Босна и Херцеговина и Словения след циклона „Талия” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди