изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:38 EEST
„Мистрал“ с руски екипаж на борда напусна пристанището Сен Назар (ВИДЕО)    
По света Десантният хеликоптероносач „Владивосток“ - първият от двата френски кораба „Мистрал“, поръчани от Москва за ВМФ на Русия, излезе в открито море за първото си учебно плаване. Екипажът от двеста руски моряци, преминал курс на обучение във Франция, ще трябва на практика да усвои бордовите системи на кораба.

Преминаването през шлюзовете на пристанището Сен Назар се състоя в 03:20 часа на 13 септември. В открито море обаче корабът се озова около 06:00 часа сутринта, с настъпването на прилива. Той бе съпроводен от два буксира. В случай на успешно приключване на изпитанията и обучението руските моряци ще се върнат в Санкт Петербург с хеликоптероносача, след което ще се отправят към пристанището по разпределение – Владивосток.

Договорът за строителството на два кораба „Мистрал“ на стойност 1,12 милиарда евро Москва и Париж подписаха през юни 2011 година. Предаването на „Владивосток“ на руските ВМС бе планирано за есента на текущата година. Вторият кораб - „Севастопол“ - трябва да влезе на въоръжение в руския флот през 2015 г. След срещата на върха на НАТО в Уелс обаче френският президент Франсоа Оланд заяви, че окончателното решение за доставката на първия хеликоптероносач ще бъде взето в края на октомври.

Оланд подчерта, че не става дума за анулиране на договора, но Франция поставя условие пред Москва: предаването на кораба ще зависи от влизането в действие на споразумение за прекратяване на огъня в Източна Украйна, както и от постигането на „политическо споразумение“ между страните в конфликта – Киев и самопровъзгласилите се републики.  http://www.blitz.bg




 


Сходни връзки

„Мистрал“ с руски екипаж на борда напусна пристанището Сен Назар (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди