изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:31 EEST
ДНР отхвърля проекта на Петро Порошенко за закон за особен статут на отделните райони на Донбас 15 Септември 2014 |    
По света Донецк. Властите на самопровъзгласената Донецка народна република не смятат за актуален проекта на президента на Украйна Петро Порошенко за закона за особен статут на отделните райони на Донбас, предаде РИА Новости.

„Това е законопроект за Украйна. За Донецката народна република законите създава нашият собствен парламент. Възможно е той да бъде допирателна точка при бъдещи преговори, но не повече от това”, заяви първият вицепремиер на ДНР Андрей Пургин.

Превод и редакция: Милен Маринов

Петро Порошенко предлага защита на руския език и  амнистия на участниците в събитията в Донбас

Петро Порошенко предлага защита на руския език и амнистия на участниците в събитията в Донбас

15 Септември 2014 | 16:46 | Агенция "Фокус"
Киев. Законопроект за особения статут на отделните региони на Донбас, предложен от украинския президент Петро Порошенко предполага гарантиране на свободното използване на руски език в обществения и частния живот, съдържа положения за амнистия на участниците в събитията в Донецка и Луганска области и предвижда извънредни местни избори в Донбас, които да се проведат на 9 ноември, пише Українська правда.
„ Държавата гарантира правото а използване на руски или всеки друг език в обществения и личен живот , изучаването и подкрепата на руския и всеки друг език, тяхното свободно развитие и равноправие.
Държавата гарантира недопускането наказателно преследване, привличането към наказателна и административна отговорност и наказания на лицата- участници в събитията в Донецка и Луганска области и забранява дискриминацията и преследването на лица по повод събитията в Донецка и Луганска области”, се посочва в законопроекта.
Освен това Порошенко предлага Върховната рада на Украйна да насрочи за 9 ноември извънредни местни избори в отделни региони на Донбас.
Превод и редакция: Милен Маринов
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

ДНР отхвърля проекта на Петро Порошенко за закон за особен статут на отделните райони на Донбас 15 Септември 2014 | | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди