изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:36 EEST
НОВИНИ ОТ ГРАНДОВЕТЕ В ЦАР ФУТБОЛ    
СпортНОВИНИ ОТ ГРАНДОВЕТЕ В ЦАР ФУТБОЛ


ЖАРДИМ: РАЗЧИТАМ МНОГО НА БЕРБАТОВ

Треньорът на Монако Леонардо Жардим очаква опитните играчи в тима в лицето на Димитър Бербатов, Жереми Тулалан и Рикардо Карвальо да поведат отбора напред. Именно на техните качества наставникът разчита най-много в първия двубой на тима в Шампионската лига срещу Байер (Леверкузен). "Проектът ни се промени, но ние продължаваме да работим със същото сериозно отношение. Трябва да намерим баланса между опита и младостта. Имаме няколко опитни футболисти в този турнир като Бербатов, Тулалан и Рикардо Карвальо, които трябва да помогнат на останалите. Доста неща се случиха в клуба напоследък, но ние трябва да останем фокусирани. Този мач ще ни даде глътка свеж въздух. Цяла година се борехме за място в този турнир и сега трябва да стигнем възможно най-далече. Настоящата ни ситуация ми напомня на времето в Малага преди няколко години, когато силното представяне в Шампионската лига ни помогна да тръгнем нагоре и в първенството и ни върна увереността", заяви Жардим.
   

АНЧЕЛОТИ: ТОЗИ СЕЗОН НЯМА ДА ГОВОРЯ ЗА ВРАТАРИТЕ

Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти ще си мълчи относно вратарските въпроси този сезон. Това заяви италианският специалист на пресконференция преди днешния дебют на "белите" в Шампионската лига срещу Базел. "Дебатът за мен е приключен. Ясен съм. Няма да отварям дебат, който не съществува. Никога няма да говоря за вратарите през този сезон", заяви наставникът. "Касийяс е много опитен. Познава добре ситуацията и ще се справи без проблеми. (…) Ако играем добре, публиката е с нас. Когато играем слабо, е нормално да искат още", обясни той. "Трябва да сме силни в най-силното състезание - Шампионската лига. Имаме прекрасни спомени от миналия сезон и се надявам да повторим представянето си. Не бих сменил този отбор за никой друг в Европа", натърти Анчелоти, повтаряйки два пъти последното изречение. "Много съм доволен, че Хамес е при нас. Имаме прекрасен отбор и в съблекалнята са на същото мнение. Никой не се съмнява и всички са доволни, че са тук", увери италианецът. "Имаме проблеми с покриването на първа греда при статичните положения. Видя се и на "Аноета". Работим по въпроса", каза още Анчелоти.



ДИЕГО ЛОПЕС ЩЕ ОТСЪСТВА ДВЕ СЕДМИЦИ

Испанският страж на Милан Диего Лопес ще пропусне със сигурност сблъсъка с Ювентус на 20 септември, след като получи нелепа контузия в последната минута на мача на "росонерите" с Парма от Серия "А". Милан спечели с 5:4, като последното попадение в срещата бе куриозен автогол на Матия Де Шилио, който върна топката към Лопес, но той получи травма, а кълбото попадна в мрежата на гостите.
Проведените в понеделник тестове са показали, че новото попълнение на Милан ще отсъства от игра две седмици. Бразилският защитник Алекс също най-вероятно ще пропусне дербито със Старата госпожа, тъй като все още не е възстановен от контузията си.


ЛААМ: РЕАЛ (МАДРИД) Е ГОЛЕМИЯТ ФАВОРИТ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

Капитанът на Байерн (Мюнхен) Филип Лаам сподели очакванията си преди началото на груповата фаза в Шампионската лига. Баварците започват участието си днес с домакинство на Манчестър Сити. Според опитния бранител Байерн има добри шансове да атакува трофея, но основният фаворит е настоящият европейски клубен шампион Реал (Мадрид). "Реал е фаворит, защото подсили и без това много качествения си състав. Това е отбор, изграден с много пари, който трябва да побеждава", коментира Лаам. "Разбира се, че искам Байерн отново да вдигне купата. Не е толкова важно дали ще се случи сега, или след три години, но се надявам поне още веднъж да изживея това усещане", добави бившият германски национал.


ГЕОРГИ ПЕЕВ ГЕРОЙ ЗА АМКАР С ПОБЕДЕН ГОЛ

Българският халф Георги Пеев донесе победата на Амкар (Перм) с 2:1 над гостуващия Урал в мач от 7-ия кръг на руската Премиер Лига. Пеев бе титуляр за Амкар и остана на терена до 61-ата минута, когато бе сменен. През целия мач на пейката на пермчани остана Петър Занев, а третият българин в Амкар - Захари Сираков, бе извън групата на тима си за двубоя.
В 5-ата минута халфът Давид Дзахов даде аванс на домакините в резултата с изстрел от границата на наказателното поле. В 12-ата минута обаче нападателят на гостите Фьодор Смолов изравни. Той проби отдясно и с удар по земя изненада вратаря Роман Герус, който реагира много лошо в тази ситуация. В 32-ата минута Игор Киреев се озова очи в очи с вратаря на гостите Николай Заболотний и го прехвърли, топката се отби от напречната греда, но най-съобразителен се оказа Пеев, който изпревари защитниците на Урал и на празна врата нямаше проблем да реализира второто си попадение за сезона.
Победата е втора за Амкар от началото на руския шампионат и благодарение на нея пермчани вече са 12-и в класирането със 7 точки. Урал заема предпоследното 15-о място с едва една точка.



МАНЧИНИ ПРЕГОВАРЯ С ЛОКОМОТИВ (МОСКВА)

Италианският специалист Роберто Манчини е склонен да поеме треньорския пост на руския тим Локомотив (Москва) срещу годишна заплата от 6 милиона евро, съобщиха италианските медии. Манчини отказал първоначалното предложение на московчани, тъй като не останал доволен от предложената заплата и бюджет за трансфери, след което е поставил своите финансови условия, които пък не се приемат засега от ръководството на Локомотив. Преговорите продължават, пишат медиите на Апенините. Ако не бъде постигнато споразумение с Манчини, Локомотив вероятно ще назначи черногореца Миодраг Божович, който работи за друг руски клуб - Ростов. Локомотив (Москва) търси треньор, след като в понеделник уволни досегашния наставник Леонид Кучук.


 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ ГРАНДОВЕТЕ В ЦАР ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.51 секунди