изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:24 EEST
НИКОЛ ВАЙДИШОВА СЕ ЗАВЪРНА НА КОРТА С ПОБЕДА    
СпортБяха изминали четири години и половина от последния професионален двубой на Никол Вайдишова, а през вчерашния ден чехкинята не само отново се завърна на корта, но го направи и с рутинна победа над Сесил Каратанчева с 6-3 6-4 в двубой от първи кръг на ITF турнира с награден фонд $75,000 в Албакърки (САЩ).

''Чувствам се невероятно. Бях много нервна по време на мача, но съм много щастлива, че отново имам възможността да играя", сподели през сълзи бившата №7 след края на срещата.
Формата на Вайдишова определено все още не е на нивото, извело я преди години до полуфиналите на Australian Open и Уимбълдън, но в същото време сервираше сравнително добре, въпреки че само преди година се подложи на втора операция в рамото. Чехкинята печелеше и множество точки от форхенд, а проблемите в играта ѝ бяха свързани най-вече с предвижването по корта и бекхенда.
В крайна сметка тези затруднения не ѝ попречиха да се справи със съпротивата на състезаващата се за Казахстан българка, която поведе на старта с 3-1, но до края на първата част така и не спечели нов гейм. На старта на втория сет сервиращите печелеха сравнително лесно своите подавания, за да се стигне до седмия гейм, когато Вайдишова направи своя решителен удар и при 5-4 не сгреши, затваряйки мача в своя полза.
Благодарение на тази победа чехкинята си осигури десет точки за световната ранглиста, с които през следващата седмица името ѝ отново ще се появи в класацията на WTA, макар и това да ѝ отрежда позиция около №995. В спор за място на четвъртфиналите Вайдишова очаква победителката от двубоя между Джулия Коен и поставената под №3 в основната схема Йохана Конта.


 


Сходни връзки

НИКОЛ ВАЙДИШОВА СЕ ЗАВЪРНА НА КОРТА С ПОБЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди